Fudbalski klub Drina Zvornik još uvjek je u neizvjesnosti pred početak priprema. Igrački kadar se osipa, rukovodstvo je pod ostavkom, Skupština se očekuje. Dok se Zvorničani skontaju šta žele od svog gradskog kluba dvoje drnine djece pojačalo je mostarske klubove.

Još jedan fudbaler Drine u Mostaru, Vasić pojačao Velež
Vasić u dresu novog kluba u društvu Ibre Rahimića novog trenera

Poslije Mazića koji se pridružio treneru Lazareviću u Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići, Ćosić je pojačao prvaka BiH Zrinjski dok je mladi Vasić stigao u redove Veleža. Iskreno se nadamo da će se ubrzo riješiti status kluba i postaviti jasni ciljevi za naredniperiod i budućnost.
Mostarski Velež od ovog ljeta biće jači za Radovana Vasića, igrača koji je prije nekoliko dana u klub stigao kao veliko pojačanje iz zvorničke Drine. Ugovor sa članom Prve lige FBIH, Vasić je potpisao na dvije godine.

U nastavku prenosimo tekst sa portala sportsport.ba;

Prve utiske nakon dolaska u novu sredini, nije krio, ambicije su jasne, a to je povratak u društvo najboljih. “Nemam riječi. Dobro sam prihvaćen od strane svih igrača, uprave kluba i stručnog štaba. Uslovi su idealni za rad, svi preduslovi su stvoreni kako bi jedan mlad fudbaler napredovao.

Cilj Veleža jeste ulazak u Premijer ligu BiH, što je takođe i moja ambicija. Želim se što prije uklopiti u ekipu, te opravdati povjerenje koje mi je dato od strane čelnika kluba. Velež je veliki klub”, rekao je za SportSport.ba novi fudbaler Veleža, Radovan Vasić.

O sada već bivšem klubu, mladi i perspektivni koordinator igre imao je samo riječi hvale.
“Drini želim sve najbolje. Da ostvari zacrtani cilj i da ponovo podsjeti na stare dane“, dodaje Vasić. Ovaj 23-godišnji igrač sredine terena, dosadašnji dio karijere proveo je igrajući samo za Drinu, u kojoj je napravio prve fudbalske korake. Njegov kvalitet, još minule zime, privukao je pažnju pojedinih premijerligaša, no potencijalni transferi su propali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *