Još jedan slučaj zaraze korona virusom na području Zvornika, ukupno 112 zaraženih u posljednjih 30 dana

0
Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati. U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra. Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu. Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika. Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Na području grada Zvornika u prethodna 24 časa virus korona utvrđen je kod još jedne osobe, potvrđeno je u Higijensko epidemiološkoj službe Doma zdravlja.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 999 lica od čega je bilo 112 pozitivnih. Od ovog broja 51 lice imalo je dva uzastopna negativna testa i oni su u dvonedeljnoj kućnoj izolaciji. Aktivan je 61 slučaj. Za 55 lica rezultati se očekaju.

U kućnoj izolaciji trenutno je 246 osoba, dok je 414 izašlo iz izolacije.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici nalazi se šest pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Šekovića i Vlasenice. Pozitivno na virus je pet lica, dok se za jednog rezultati čekaju. Svi pacijenti su zadovoljavajućeg kliničkog stanja, bez povišene tjelesne temperature..

Gradski štab za vanredne situacije uskladio je naredbu sa republičkim zaključkom. Do 20. jula :

– produžena je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica;

– ograničeno j radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće na period od 06:00 do 23:00 časa i

– dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz prethodno pribavljanje saglasnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Komunalna policija grada Zvornika i nadležne inspekcije kontrolišu poštovanje izrečenih mjera u Zvorniku.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju veće skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, navedeno je u danas pristiglom saopštenju i gradkog štaba.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...