Gradski štab za vanredne situacije oglasio se i danas saopštenjem o stanju na području grada Zvornik. U saopštenju su naveli:

Još jedno lice smješteno u KOVID-19 bolnicu zbog sumnje na korna virus, karantin u Karakju ugostio 27 lica, kršenje policijskog časa...

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali osnovne škole u Karakaju ljekari Doma zdravlja jutros su pregledali svih 27 osoba i konstatovali da među njima nema sumnjivih na zarazu virusom korona.

Danas je šest lica uzorkovano i ukoliko njihovi rezultati budu negativni, biće upućena da preostalo propisano vrijeme provedu u karantinu u kućnim uslovima.

U odjeljenju „KOVID“ Bolnice Zvornik smještena su dva lica od kojih je jedno zaraženo i jedno na praćenju, a čiji je prvi nalaz bio negativan. U republičkom karantinu za pozitivne na “KOVID-19“ u Studentskom centru obje zaražene
osobe koje su iz Osmaka dobrog su zdravstvenog stanja.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja do danas je ukupno uzela 166 briseva, 140 su negativni, tri pozitivna i rezultati se čekaju za 23 osobe od kojih su 16 kontakti sa zaraženim licem iz Zvornika.

U kućnoj izolaciji je 276 lica, dok je ova mjera istekla za 1.152 osobe. Komunalna policija je sa dvije patrole u toku proteklog dana sprovela 33 kontrole i sve su bile uredne.

Policijski čas prekršilo je jedno lice, dok su ostale mjere zabrane poštovane. Volonterski servis u proteklom danu imao je 6 asistencija. Na graničnim prelazima zabilježeno je 366 prelazaka granice, i to na ulazu 220, a na
izlazu iz BiH 146.

Dezinfekcija svih gradskih ulica, kao i graničnog prelaza Šepak izvršena je sinoć. Zabrana kretanja svim licima van mjesta prebivališta na snazi je od 12 časova danas pa do 18 časova u nedelju.

Sve preventivne mjere na području grada Zvornika produžene su do 27. aprila 2020. godine.

Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Prisitglo saopštenje potpisao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *