Thursday, June 4#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Još samo 36 slobodnih mjesta za upis u obje zvorničke srednje škole


Prati novosti i na fejsbuku!

U dvije zvorničke srednje škole završen je prvi upisni rok u kome su srednjoškolci najviše interesovanja iskazali za tehnička zanimanja i zanate, dok je najviše slobodnih mjesta u gimnaziji opšteg smjera. Prema podacima iz Tehničkog školskog centra Zvornik upisano je 215 od planiranih 216 učenika, dok je u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ upisano 205 od planiranih 240 učenika.

Još samo 36 slobodnih mjesta za upis u obje zvorničke srednje škole

Ono što je kuriozitet jeste činjenica da je u TŠC-u bilo čak dvadeset kandidata viška u različitim zanimanjima. To je dobar pokazatelj da su učenici ove godine zaintersovani za zanimanja poput električara, autoelektričara, vozača, rukovalaca građevinskih i pretovarnih mašina, varilaca, te hemiskih, računarskih, saobraćajnih i tehničara CNC tehnologija.

Goran Grujić, direktor TŠC-a kaže da im je za drugi upisni rok ostalo samo jedno upražnjeno mjesto na zanimanju tehničar elektroenergetike.

– Prezadovoljni smo upisom jer je ovo nezapamćeno interesovanje za profile koje školuje naša srednjoškolska ustanova. Ujedno, ovo je pokazatelj da se mijenja svijest kako roditelja, tako i učenika, koji polako shvataju da su zanati i tehnička zanimanja budućnost i dobra osnova za rad, ali i za dalje školovanje na fakultetima – rekao je Grujić.

U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić” za drugi rok je ostalo slobodnih 35 mjesta u gimnaziji opšteg smjera, te u odjeljenjima turističkih i ekonomskih tehničara.

– U gimnaziji, na opštem smjeru, ostalo je još 19 slobodnih mjesta, dok je na smjerovima poslovno-pravni tehničar i turistički tehničar preostalo po osam slobodnih mjesta. Na upisu učenika preko 60 bodova upisana su dva odjeljenja medicinskih tehničara, a sada i kompletna odjeljenja kuvara, ekonomskih tehničara, te gimnazije računarsko-informatičkog i jezičkog smjera i jedno odjeljenje opšteg smjera. Moramo istaći da je bilo veliko interesovanje za smjer kuvar, gdje smo planirali da upišemo kombinovano odjeljenje kuvara i konobara. Svi prijavljeni su izrazili želju da upišu zanimanje kuvar te smo ministarstvu poslali zahtjev za promjenu plana upisa kako bi svi oni koji žele da se školuju za ovaj poziv dobili šansu – kaže Zorana Maletić, sekretar škole i dodaje da su očekivanja da ova mjesta budu popunjena u drugom upisnom roku, u julu mjesecu.

(infobirac.net)

Podijelite nas :

loading...