Prema najnovijim podacima pristiglim iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik, još šest osoba u Zvorniku pozitivno je na virus korona. Ukupan broj zaraženih od 8. juna na području grada je 44. Od svih 44 inficiranih korona virusom na području Zvornika, samo jedna osoba ima povišenu temperaturu, ali je i ona zadovoljavajućeg kliničkog statusa. Ostali inficirani korona virusom osjećaju se dobro, a ukupno ih je pet pozitivnih na korona virus smješteno u kovid odjeljenje zvorničke bolnice.

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik:

Nakon ljekarskog pregleda pozitivni na virus korona sa lakšom kliničkom slikom biće prebačeni u Republički karantin “Dom za učenike” u Bijeljini.

U kovid odjeljenju bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih je pet pozitivno, a za jednog se čekaju rezultati testa. Svi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja izuzev jedne bolesnice koja je febrilna, ali zadovoljavajućeg kliničkog statusa.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik testirala je 745 lica, a za još 52 se očekuju rezultati. U kućnoj izolaciji trenutno je 355, dok je za 18 osoba mjera izolacije istekla.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru.

Još pet osoba zaraženo korona virusom na području Zvornika, mjere štaba za vanredne situacije Zvornik ostaju iste

Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *