Jovan Milošević vodio pionirski tim Slobode do pobjede, polovičan rezultat omladinskih selekcija FK Drina Zvornik

Zvornički trojac koji je ove sezone pojačao pionirski tim FK Sloboda Tuzla daje veliki doprinos u borbi tuzlanskog premijerligaša za sami vrh tabele pionirskog prvenstva BiH. Ovog vikenda svoj prvijenac upisao je Jovan Milošević i to eurogolom, standardno dobri i ovog vikenda bili su Stefan Čonjić koji je među vodećim asistenima prvenstva dok Đorđe Burnjaković uspješno komanduje odbranom Tuzlaka.

Pioniri Slobode bore se za sam vrh, a trojac koji je ove sezone stigao iz zvorničke Drine pravo je pojačanje timu Slobode koja konkuriše u svim omladinskim selekcijama za sami vrh prvenstva BiH. Ovog vikenda pioniri Slobode na domaćem terenu savladali su vršnjake iz tima Krupa na Vrbasu.

Omladinske selekcije FK Drina Zvornik ove sezone ne blistaju kao ranijih sezona, a razloge možda treba tražiti u sve manjoj zainterovanosti mladih ljudi za sport, kao i činjenici da od posljednjih pet generacija juniora zvorničke Drine u prvom timu nema ni pet fudbalera iako je Drina na tabeli Prve lige RS-a.

Pioniri Drine remizirali su u Šamcu protiv tima Borca, dok su juniori na domaćem terenu remizirali protiv tima FK Bosna Kalesija identičnim rezultatom kao i pinori 2:2, kadeti Drine su osvjetlali obraz i vršnjacima iz Kalesije mrežu napunili do vrha uz konačan rezultat 7:0.

Source Zvornicki.ba
Pročitaj i ovo...
Loading...