Juniori i kadeti FK Drina slavili u Tojšićima na užasnom terenu
Radost poslije vodstva juniora

Poslije jučerašnje pobjede prvotimaca FK Drina, danas su bodove upisali kadeti i juniori Drine na gostovanju kod FK Sloga u Tojšićima. Utakmice su odigrane na groznom terenu i kiši koja je padala skoro cijelo vrijeme dok su se igrali susreti.

Kadeti su pobjedili rezultatom 2:0, a golove su postigli Krstić i Damjanović. Trener kadeta Aco Kostić izjavio je za portal Zvornicki.ba da je zadovoljan rezultatom.  S obzirom da je prva utakmica u nastavku i koliko je teren bio  vlažan i blatnjav, jednom riječju grozan, ovo je danas ispalo odlično i prezadovoljan sam svime što su momci danas pokazali u ovako lošim uslovima za igru. Golovi su bili prirodan slijed naše timske igre u kojoj je bilo svi za jednog jedan za sve, svi su dali svoj maksimum i možemo biti zadovoljni prikaznim, a još više rezultatom.

Juniori su posao završili u prvom poluvremenu. Sa dva pogotka u prvih 45 minuta Jašarević je krunisao odličnu igru Drininih juniora u Tojšićima. Poslije odmora, domaći fudbaleri su se stabilizovali i spriječili dalje napade i dominaciju juniora Drine. Sloga je postigla i gol  u drugom poluvremenu, ali se rezultat do kraja utakmice nije promjenio te je završen konačnim 2:1.

Trener drininih juniora, Velja Cvjetivnović naglasio je još jednom da je fudbal timska igra u kojoj je za pobjedu potreban puno više jak tim i kolektiv nego odličan pojedinac.

Igrač utakmice Mirza Jašarević, strijelac oba gola, zahvalio se treneru na ukazanoj prilici i svojim saigračima jer su

Juniori i kadeti FK Drina slavili u Tojšićima na užasnom terenu
Mirza Jašarević veliki potencijal i nada FK Drina Zvornik

prema riječima Jašarevića njegovi saigrači dali sve od sebe na terenu i doveli ga u situaciju da on danas postiže golove.

zvornicki.ba

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *