s

Jusuf Jakunović, Zvorničanin na adresi stanovanja u Njemačkoj posljednjih godina u javnost je dospijevao nekoliko puta zbog problematike upisa svog sina dijeteta u matičnu knjigu rođenih. Prema riječima Jusufa, gradske vlasti Dortmunda nikada nisu izdale rodni list njegovom dijetetu na kojem je Jusuf upisan kao otac. Pored svih dokaza uključujući i DNK test koje je Jusuf dostavljao problem se nije riješio.

Višegodišnja problematika donijela je i probleme u porodici Jakubovići, pa je tako posljednjih mjeseci Jusuf ostao i bez fizičkog pristupa svom dijetetu, a sa suprugom je u procesu razvoda.

Jusuf za sve probleme koje ima posljednjih godina krivi vlasti u Dortmundu i smatra da su u kriminalnoj sprezi sa sudskom i policijskom vlašću, te da Jakuboviću ove probleme imaju upravo zbog svog porijekla i narodnosti, te se ova problematika već godinama ne rješava. Godinama se naš problem ne riješava, a pritisak na mene i moju porodicu raste iz godine u godinu uz mnogo prijenji, napada i mnogo toga još priča Jakubović.

Zbog svih pravnih lijekova koji je Jusuf isrcpio najavio je da će pješke marširati do Strazbura uz lajv prenos putem društvenih mreža kada će otkriti sve koruptivne aktivnosti policije i lokalne vlasti u Dortmundu.

Jusuf se nada da će mu podršku pružiti svi oni koji žele pravdu na ovom svijetu i zalažu se za vladavinu prava.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *