Poduhvati i unapređenje usluga Hirurškog odjeljenja zvorničke bolnice se nastavljaju, saopšteno je iz zvorničke bolnice prethodnog dana, a kompletno saopštenje prenosimo u nastavku:

Tokom prethodnog dana laparoskopski je urađena kolorektalna hirurgija – tumor rektuma. Navedenu kompleksnu operaciju izveo je specijalista hirurgije dr Milan Pavlović, uz asistenciju specijaliste hirurgije dr Branislava Perića i prof. dr Srđana Nikolića, specijaliste opšte hirurgije – subspecijaliste onkološke hirurgije.

U proteklom periodu hirurzi JZU Bolnice Zvornik počeli su samostalno obavljati laparoskopsku hirurgiju, koja podrazumijeva laparoskopske operacije hernija (kila) i laparoskopske operacije slijepog crijeva (crvuljka – apendiksa).

Pomenute operacije već sada spadaju u standardne hirurške procedure i dio usluga koje pruža Hirurško odjeljenje JZU Bolnica Zvornik.
Hirurzi dr Milan Pavlović i dr Branislav Perić izrazili su veliku zahvalnost rukovodstvu ustanove na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem za omogućavanje brze dijagnostike kako bi se pomenute hirurške operacije izvele samostalno u našoj ustanovi.

Takođe, zahvalnost za podršku da hirurzi samostalno obave kolonoskopiju na hirurškom odjeljenju, brzo otkrivanje tumora nakon čega je nakon 7 dana pacijent dobio adekvatnu mikroinvazivnu hirurgiju debelog crijeva.

Prof. dr Srđan Nikolić, specijalista opšte hirurgije – subspecijalista onkološke hirurgije, načelnik je Odjeljenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i u JZU Bolnica Zvornik je angažovan kao spoljni saradnik koji redovno dolazi u našu ustanovu i obavlja zakazane operacije.

Zahvaljujemo se hirurzima Odjeljenja za hirurgiju naše ustanove za angažman i volju da konstantno unapređuju svoja znanja i vještine čime značajno podižu nivo usluga koje pruža JZU Bolnica Zvornik, a na dobrobit naših pacijenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *