U Zvorniku postoje sve vrste sportskih klubova timskog sporta. Portal Zvornicki.ba pisao je u više navrata o velikom talentu i potencijalu u svim sportovima kojeg ova zajednica ne koristi ni u približnom kapacitetu koliko bi mogla.

Kada se voli košarka, Zvornik i Drina onda je sve magija
Hidromasaže za košarkaše Zvornik-Basketa

U nastavku prenosimo samo nekoliko fotografija sa početka priprema košarkaškog kluba Zvornik-Basket. Fotografije smo preuzeli sa zvaničnog profila “šefa” kluba Dejana Gajića.

Kada se voli košarka, Zvornik i Drina onda je sve magija
Vazduh pored Drine je uvijek svježijiKao što možete vidjeti, košarkaši su u Drinu ušli nakon završenog treninga, da bi ubrzali cirkulaciju, popravili proces oporavka i smanjili mogućnost od povreda. Ovo svakako daje posebnost ovom klubu i sportistima angažovanim u njemu.

Kada se voli košarka, Zvornik i Drina onda je sve magija
Početak priprema započeo je vježbama pored i u samoj Drini

U toku su radovi u velikoj dvorani sportskog centra u Zvorniku i ne postoji mpgućnost treniranja u dvorani. Sportski radnici okupljeni oko KK Basket-Zvornik pretvorili su svoj nedostatak u prednost.

Pored Drine, ovi košarkaši u toku priprema koriste i Kulu i jezero i sve ono što Zvornik čini Zvornikom.

Ko od roditelja ne bi volio da mu dijete bude sportista i redovno trenira i to još da u svom treniranju koristi ono što čini naš identitet, a to je rijeka Drina?

Poenta pisanja je upravo da nije uvijek sve do drugih, nego i do nas samih koji volimo sport. Kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija potrebno je malo kreativnosti i nedostatak Zvornika se pretvara u prednost koju drugi nemaju.

Ne zaboravite da je Drina prepuna plemenitih minerala koje nosi iz Srebrenice prema Zvorniku prolazeći pored Sasa i drugih rudarskih sredina. Možda upravo ove hidromasaže dodatno ojačaju mišiće zvorničkih mladih košarkaša i učine ruke preciznijim.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *