Kadeti Drine isplivali na drugo mjesto, juniori propustili priliku za priključak vrhu
Kadeti strpljivom igrom do pobjede

U posljednjem kolu omladinske lige za kadete i juniore Drinini omladinci su igrali protiv svojih vršnjaka u Janji. Kadeti su nastavili svoj pobjedonosni niz i upisali još jednu pobjedu dok su juniori neočekivano izgubili.

Utakmica kadeta ponudila je dva različita poluvremena, prvo u kojem je više od igre imala domaća ekipa i propustila nekoliko odličnih prilika i drugo poluvrijeme u kojem je postojao samo jedan tim.

Drinin dragulj Srđan Damjanović je u 63.minuti utakmice pogodio za vodstvo svoje ekipe i olakšao posao do kraja svojim saigračima. Ovo je bio 28.gol u sezoni ovog momka iz 18 odigranih utakmica čime se izdvojio na vrhu tabele strijelaca sa 10 golova prednosti u odnosu na pratioca.  Drugi gol je za Drinu u 78 minuti pogodio mladi Simić Saša i svoj tim učvrstio na drugoj poziciji.

Drina sada ima 37 bododva i nalazi se na drugom mjestu 4 boda manje od kadeta Gradine iz Srebrenika.

Kadeti Drine isplivali na drugo mjesto, juniori propustili priliku za priključak vrhu
Juniori nisu iskoristili svoje prilike

Juniori Drine su odigrali neshvatljivo lošu utakmicu i izgubili od svojih vršnjaka iz Janje rezultatom 2:0. Iako se očekivala lagana i ubjedljiva pobjeda Drine, fudbal je pokazao da se uvijek očekuje neočekivano. Drina je imala više loptu u svojim nogama i nekoliko stopostonih prilika, ali gol nije postignut u cijeloj utakmici. Odbrana je kapitulirala jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu za konačnih 2:0 za domaću ekipu Janje.

Drina je u ukupnom zbiru kadeta i juniora izborila dobru poziciju jer u ukupnom zbiru zauzima četvrtu poziciju i ne zaostaje puno za vodećim na tabeli. U nastavku ćemo saznati koji će se model završnice prvenstva pripremiti.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *