Omladinci Drine Zvornik i Sloge Tojšići danas su odigrali pretposljednje kolo omladinske lige u fudbalu grupa Sjever. Na dobrom terenu za igru, susrele su se samo kadetske ekipe dok su juniori Drine dobili utakmicu za zelenim stolom rezultatom 3:0 zbog nepojavljivanja gostiju.

Kadeti Drine upisali novu pobjedu, strijelci Damjanović i golman Spasojević
Kadeti su u utakmicu ušli dosta otvoreno, pa je to bolje iskoristila gostujuća ekipa iz Tojšića koja koristi smušenost odbrane domaćih i dolazi u vodstvo.

Drinini kadeti se nisu dali zbuniti i nastavili su svoju igru i slijediti dobijene instrukcije strucnog štaba. Izjednačenje  je stiglo par minuta kasnije strelac, snašao se zvornički Inzagi, mladi Srđan Damjanović koji rutinski matira gostujućeg golmana i utakmicu vraća na početak.

Ovo je bio 33 pogodak Damjanovića čime je potvrdio dominaciju u ovom prvenstvu, kako u grupi Sjever u kojoj se takmici, tako i u cijeloj BiH.

Utakmica je u nastavku bila dosta izjednačena sa jakim tempom za kadetski uzrast. Poslije nekoliko prilika na obije strane, jedna ko uigrana akcija Drine, po lijevoj strani najbolje se snalazi Saša Simić i postiže gol za vodstvo domaćeg tima od 2:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvora ekipa Drine i ubrzo povećava rezultat u svoju korist na 3:1. Ovaj put strijelac je bio Miroljub Mirković.

Kadeti Drine upisali novu pobjedu, strijelci Damjanović i golman Spasojević
Damjanović nastavlja biti noćna mora golmanima omladinske lige

Kada se očekivala mirna završnica i privođenje utakmice kraju, tim iz Tojšića postiže goli smanjuje na 3:2.
Domaći trener Aco Kostić i igrači su iskoristili priliku da udovolje rezervnom golmanu kadeta da zaigra u ulozi napadača na domaćem terenu. Ovaj potez pokazao se ispravnim jer upravo Jovan Spasojević postiže četvrti gol za ovjeru današnje pobjede Drine Zvornik.

Neugodni porazi kadeta na gostovanjima u Stanišiću i Srebreniku udaljili su od titule ovu izuzetno talentovanu generaciju Drine Zvornik za ovaj uzrast, ali predstoji borba za plasman u doigravanje lidera regionalnih omladinskih liga BiH u posljednjem kolu, kada Drina gostuje u Živinicima kod tima Slavena.

Zvornicki.ba9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *