Kadeti U -17 Bosna

Bh. kadeti izborili nastup na Euru

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je već drugu godinu zaredom uspjela da se plasira na najveću europsku smotru fudbala.

Iako su izabranici Sakiba Malkočevića poraženi danas od favorizovane Engleske sa 0:1, rezultat iz susreta Češka Republika-Slovenija (2:2) odgovarao je našem timu koji je zadržao drugu poziciju na tabeli i plasirao se na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Hrvatskoj od 3. do 19. maja ove godine.

Engleska je sa 9 bodova osvojila prvo mjesto na tabelid, a BiH je druga sa 4. Slovenija je osvojila 2, a Češka Republika 1 bod.

Jedini pogodak na meču BiH-Engleska postigao je Gibson u 15. minuti.

U elitnom krugu kvalifikacija bh tim je, prije današnjeg susreta, remizirao sa Slovenijom 0:0  i pobijedio Češku republiku sa 2:1

Veliki uspjeh je donio stručni štab predvođen Sakibom Malkočevićem sa pomoćnicima Damjanom Ratkovićem i Adinom Mulaosmanovićem, trenerom golmana Nenadom Džidićem, doktorom Amirom Omerbašićem, fizioterapeutom Mirzom Kabilom, ekonomom Fuadom Kečom, koordinatorom Muratom Jahom i sjajnom generacijom igrača koju čine kapiten Rijad Sadiku, Jasmin Kršić, Enio Zilić, Dobrica Tegeltija, Dino Kurbegović, Jusuf Gazibegović, Mateo Božić, Stefan Santrač , Đani Salčin, Milan Šikanjić, Eldin Omerović, Matej Perković, Emir Sejdović , Armin Imamović, Nemanja Vještica, Domagoj Marušić, Elvis Mehanović, Milan Savić, kao i Marko Brkić koji se povrijedio u toku priprema za elitni krug. Ne treba izostaviti ni igrače koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu Denisa Kahrimanovića, Miralema Ramića, Igora Savića, Abdulaha Džafu i Ahmeda Hasanovića. Svi su oni dali svoj doprinos na putu ka Evropskom prvenstvu.

Zvornički.ba upućuje iskrene čestitke našim momcima i želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu.

 

(reprezentacija.ba/Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *