Kako je policija u Tuzli stala u kraju mladim vozačima koji su organizovali ilegalne trke kroz centar grada u noćnim satima

Uprava policije MUP-a TK od polovine aprila pojačala kontrole učesnika u saobraćaju. Pojačane kontrole doprinijele su većem broju prekršaja – vožnja pod dejstvom alkohola, vožnja bez vozačke dozvole te skidanja prednje tablice sa registarskom oznakom.

Razlog skidanja prednje tablice je pokušaj prikrivanja počinioca prekršaja. Takvi vozači najčešće u toku noći voze ulicama Tuzle neprilagođenom brzinom, a nerijetko se organizuju i trke. Prema ovim vozačima Uprava policije MUP-a TK vrši represivne mjere.

“Policijski službenici PU Tuzla i Jedinice za saobraćaj su tokom provođenja navedenih aktivnosti na pojačanoj kontroli učesnika u saobraćaju, u periodu od 16. do 30. aprila kontrolisali ukupno 180 motornih vozila i vozača, kojom prilikom je za utvrđene prekršaje izdato 145 prekršajnih naloga. Od toga 67 zbog neposjedovanja prednje registracijske tablice na vozilu, a 73 prekršajnih naloga za ostale prekršaje u saobraćaju”, naveli su iz Uprave policije TK.

Iz policije navode da su prilikom kontrole zatečena tri vozača bez položenog vozačkog ispita i dva vozača pod dejstvom alkohola, koji su isključeni iz saobraćaja, a jedan vozač je zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otriježnjenja.

Uprava policije MUP TK-a apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i propise, u cilju povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, te apeluje na vozače da se suzdrže brze vožnje i stvaranja nepotrebne buke, kao i da u saobraćaju učestvuju sa uredno postavljenim registarskim tablicama.

(VaseVijesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *