Nakon višegodišnjeg čekanja, mještani Gaja u MZ Miljanovci od jučer u svojim domovima imaju vodu. Načelnik Kalesije Sead Džafić je jučer pokretanjem pumpe na pumpnoj stanici kod stare džamije u Miljanovcima pustio vodu u upotrebu.

Kalesija: Mještani Gaja u MZ Miljanovci dobili vodu

„Hvala načelniku koji je uložio sve napore da se rješi problem sa strujom koji je ranije bio i hvala mu što je ovim našim komšijama danas pustio vodu to je najbolji poklon za Bajram“, kazao je predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Ekrem Hasanović.
Riječi hvale nije skrivao ni predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda Senad Kamerić koji ističe da je ovo dan koji će ostati upisan u historiju, jer konačno ovo naselje dobija vodu.

„Mnoge porodice su iselile iz Gaja jer nisu imale osnovni uslov za život, a to je voda. Sada zahvaljujući ovom čovjeku, odnosno načelniku imamo razlog za slavlje“, istakao je Kamerić.

Kalesija: Mještani Gaja u MZ Miljanovci dobili vodu

Nakon puštanja u upotrebu pumpne stanice, načelnik Sead Džafić je obišao i naselje Gaj gdje je razgovarao sa mještanima.

„Baš nas je obradovao ovim potezom. Mi smo dobili vodu to je najbitnije. Ovo je za mene najsretniji dan jer sam u godinama i sigurno sam bila u najtežoj situaciji kada je u pitanju dopremanje vode u kuću“, ispričala nam je Fatima Kamerić.

Načelnik je kazao da je riječ o projektu u koji je uloženo 153.000 KM za primarni vod i za sekundarni 20.000 KM.

„Danas sam sretan i tužan u isto vrijeme. Sretan jer vidim radost na licima ovih ljudi koji ovdje žive i kojima voda znači život, ali isto tako sam tužan jer u 21.stoljeću imamo naselja koja nemaju vodu. Ja ću kao Sead Džafić i kao načelnik sve uraditi da u mom mandatu svaka kuća u Kalesiji ima vodu“, kazao je načelnik prilikom obraćanja mještanima.

Kalesija: Mještani Gaja u MZ Miljanovci dobili vodu
Načelnik Sead Džafić svečano otvorio novi vodovod u mjestu Gaj kod Kalesije

Ono što raduje svakako je i informacija da je cjelokupnu mrežu radilo JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija na čijem čelu je Senaid Sinanović.
Kalesija: Mještani Gaja u MZ Miljanovci dobili vodu
Prošlost za mještane Gaja u Miljanovcima kod Kalesije

Prenijeto saopćenje za javnost opštinske službe za odnose sa javnostima.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *