Zvornički krizni štab za vanredne situacije izdao je danas upute za ponašanje građanima Zvornika u narednim danima, ali i javnost izvijestio o urađenom prethodnih dana. Iz Štaba je saopšteno:

Karantin u Karakaju dobio prve stanovnike, penzionerima slobodna šetnja sutra umjesto u petak...

U novi lokalni karantin koji je Grad Zvornik formirao u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju juče su prebačena sva lica iz karantina u Studentskom centru. Trenutno je u njemu 13 osoba koje nemaju simptome bolesti izazvane virusom korona.

Testiranje lica vrši se od sedmog do desetog dana njihovog boravka u lokalnom karantinu, tako da Higijensko epidemiološka služba danas neće uzimati uzorke. Sva lica, ukupno 37, koja su do danas testirana u lokalnom karantinu, bili su negativni na virus i oni će do isteka propisanog perioda od 14 dana biti u strogoj kućnoj izolaciji.

Na teritoriji Zvornika nema zaraženih virusom korona. Do danas je u Bolnici od lica sa područja Zvornika uzeto 114 briseva, jedno lice je izliječeno, 111 uzoraka je negativno, a rezultati se čekaju za dva lica.

Za 1.035 lica mjera kućne izolacije je istekla, dok se u karantinu u kućnim uslovima nalazi 277 osoba. Komunalna policija je prethodnog dana izvršila 62 kontrole i sve su bile uredne. Oni su od početka uvođenja mjere kućne izolacije izvršili 2.026 provjera njenog poštovanja.

Volonterski servis je imao devet poziva za nabavku i dostavu namirnica i lijekova.

U toku noći dva lica su prekršila policijski čas, dok su mjere zabrane kretanja i zabrane okupljanja poštovane.

Na graničnim prelazima zabilježeno je 425 prelazaka granice u oba smjera. Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila, saopšteno je iz Štaba. O donesenim odlukama i mjerama za naredne dane iz Štaba su saopštili:

Osobe starije od 65 godina moći će sutra (četvrtak) 16.04.2020. godine u periodu od 7 do 11:00 časova da obave nabavku životnih namirnica, završe obaveze u bankama i apotekama, odluka je Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Karantin u Karakaju dobio prve stanovnike, penzionerima slobodna šetnja sutra umjesto u petak...

Ranijom odlukom Gradskog štaba kretanje starijim licima je dozvoljeno utorkom i petkom, ali je zbog nastupajućeg praznika i neradnih dana pomjeren izlazak na četvrtak.

Gradski štab je preporučio apotekama i bankama da prilagode svoje radno vrijeme starijim sugrađanima, dok je upućen i apel ostalim građanima da u tom periodu sutra ne obavljaju svoje poslove i ne prave gužvu u gradu.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 27. aprila 2020. godine.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Pristigla saopštenja iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik potpisao je gradonačelnik Zoran Stevanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *