Kazne i za putnike koji pojas ne vežu na zadnjem sjedištu automobilaPočetkom primjene izmijenjenog Zakona o bezbjednosti u saobraćaju naplaćene su i prve kazne za putnike koji pojas nisu vezali na zadnjem sjedištu automobila u kojem su se prevozili.

Na području Centra javne bezbjednosti Zvornik za mjesec dana evidentirano je 240 prekršaja zbog nekorišćenja sigurnosnih sjedalica za djecu .

Pored toga ,evidentirano je 963 prekršaja zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa, od čega je vozačima izdato 913 prekršajnih naloga, suvozačima 35 i putnicima 15 prekršajnih naloga. Kontrola vozača izvršena je u periodu od 25. januara do 28.februara ove godine, u sklopu akcije “Pojas i sigurnosne sjedalice za djecu”.

U navedenom periodu kontrolisano je ukupno 4202 učesnika u saobraćaju, od čega je 1203 učesnika sankcionisano zbog počinjenih prekršaja. U saopštenju Centra javne bezbjednosti Zvornik se dodaje da je u toku sprovođenja ove akcije stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kojim su pooštrene sankcije za navedene prekršaje.

Iz Centra javne bezbjednosti Zvornik apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Podsjećamo da je univerzalni radar “RAMER10”,  popularno nazvani Ramo desetka još pet dana na prostorima koji pokriva Centar javne bezbjednosti Zvornik. Takođe napominjemo i da pojasevi poput ovih na slii ispod još uvijek nisu proizivedeni, a ni patentirani.

Kazne i za putnike koji pojas ne vežu na zadnjem sjedištu automobila

 

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *