Klub “Bracika” Beč uspješno je realizovao akciju pod nazivom “Kozlučani za svoje Kozlučane” u kojoj su podijelili 78 paketa za stanovnike Kozluka, ali i drugih mjesta. Akcija je pokrenuta početkom  aprila sa ciljem da Kozlučani koji se nalaze u Austriji i članovi kluba “Bracika” iz cijelog Podrinja i BiH prikupe novčana sredstva od kojih će se pripremiti prehrambeno-higijenski paketi i uručiti ljudima koji žive u Kozluku i okolnim mjestima.

paketi naslovna

U toku prethodnog dana uspješno je okončana akcija koju su pokrenuli članovi kluba ” Bracika” sa Sakibom Jatićem, Salimom Hadzimurtovićem, Husnijom Marhoševićem, Huseinom Serdarevićem, Amirom Ćorićem i ostalim, a koja je imala za cilj sa početkom mjeseca Ramazana jednim paketom obradovati starije stanovnike Kozluka, sjetiti se demobilisanih boraca i pomoći one koji su u potrebi.

paketipreh3

Za manje od 10 dana Klub “Bracika” Beč prikupio je sredstva u iznosi od oko 5000 KM od čega je pripremljeno i podijeljeno 78 paketa čija pojedinačna vrijednost je koštala oko 60 KM. Ostatak prikupljenog novca koji nije utrošen u nabavku paketa utrošit će se za nabavku prehrambenih artikala za potrebe narodne kuhinje Emmusa u Zvorniku.

paketkozluk

Prema riječima izvršioca akcije na terenu, prikupljeni novac iz Kluba “Bracika” u Beču dostavio je jedan od inicijatora akcije, Husnija Marhošević, privrednik i vlasnik kompanije “Himmel” Beč , a koji je je i ranijih godina samostalno ili u saradnji sa nekoliko Kozlučana realizovao slične akcije.  Paketi su podijeljeni Kozluk 61, Skocić 7, Zvornik 5 i 5 paketa je podijeljeno našim komšijama srpske nacionalnosti koji su u potrebi. Sadržaji svih paketa su u velikoj većini ispunjeni domaćim proizvodima.

Jedan od realizatora akcije na terenu je i Hakija Hadžić iz Kozluka koji je svojim Kozlučanima i članovima kluba “Bracika” u Beču poručio:

paketiko

Ja se u ime svih još jednom zahvljajujem svima onima koji su podržali ovu akciju moleći dragog Allaha da im svima podari svaki hajr i dobro i podari jos veći bereket u njihovoj nafaci.

Također želim se u svoje ime zahvaliti, sto ste ovu akciju ponudili meni da odradim kao svom Kozlučancu i pomogli rad svog čovjeka, a ja sam se potrudio da je maksimalno odgovorno i čestito odradim…Hvala vam svima !!!

Predramazanske humane aktivnosti u kozlučkoj čaršiji realizovane su i ove godine i mogu poslužiti i za primjer mnogim drugim zajednicama.

Klub "Bracika" Beč uspješno realizovao još jednu akciju "Kozlučani za svoje Kozlučane" u kojoj su uručili 78 predramazanskih paketa

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *