Ko lažira brojeve umrlih od COVID-19 na UKC-Tuzla ?

0

Prema nezvaničnim informacijama kako saznajemo od portala crna hronika koji su stupili u kontakt sa porodicom Karić, njihova majka nije umrla od Covid-19 nego od srčanog i moždanog udara.

Nakon što su izgubili majku, njihova priča tek dobiva tragični epilog.

“Nakon 22 dana u bolnicu, majku Zumbru otpuštaju kući. Kažu da je dobro, da je za kuće. Dovezli smo je u sanitetskom vozilu u jako teškom stanju, nije mogla ni govoriti ni pomjerati se, a sve zbog tih moždanih i srčanih udara. Nakon 30 sati provedenih kod kuće, brat i ja odlučujemo da zovnemo Hitnu pomoć. Majka mi pada u komu” – počinje pričati Huso Karić, sin preminule Zumre za portal Crna-Hronika.


Nakon haotične situacije u kući, majku prebacuju u UKC Tuzla, gdje se agonija dalje nastavlja.

“Dolazimo na ulazu u Bolnicu. Mjere nam temperature. Brat ima 36,2 a majka 35,7. Nakon što smo ušli u bolnicu, popeli smo se na neki sprat. Pitali smo doktoricu, kolika joj je tempretatura, oni su rekli da je visoka. Kasnije će se ustanoviti da je po nalazu imala 39,5 temperaturu tijela? ” – čudi se njen sin Huso

Majka je nažalost preminula.

“Prvo su na nalazu napisali da je negativna, pa onda da je pozitivna. Rečeno nam je ovako: “Il ćete potpisati ovaj papir ili ne možete izuzeti majku iz mrtvačnice” drugim riječima neću je moći ni sahraniti kako Bog zapovijeda. Prijatelj koji radi u mrtvačnici, savjetuje mi da je bolje da uzmem svoju mater. Doktori su nas zeznuli jer smo morali potpisati da nam ne treba obdukcija a prepravili su Covid nalaz.

Tražena je obdukcija nastradale ženske osobe, ali iz porodice Karić tvrde da je sve bilo već namješteno.

“Prvo su nas pitali da li želimo raditi obdukciju majke, što smo mi odbili jer smo smatrali da će ustanoviti 2 moždana udara i jedan srčani. No oni u zadnjem nalazu napisali da je umrla od koronavirusa?”


Sinovi porodice Karić, tvrde da su morali potpisati nalaz da je Zumra Karić, njihova majka preminila od koronavirusa kako bi mogli obaviti dženazu namaz.

 

Ovo nije prvi slučaj sa UKC-a Tuzla prije nekoliko dana smo pisali o smrti Nizame Pandur iz Glumine.

Porodica preminule Nizame Pandur iz Glumine ogorčena zbog navoda ljekara da je preminula od korona virusa

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...