Večerašnji koncert Ane Bekute završit će manifestaciju Zvorničko ljeto ove godine. Folk diva, kako većina naziva Anu Bekutu, svojim solističkim koncertom zabavljat će večeras sve prisutne na gradskoj plaži od 21 sat.

Koncert Ane Bekute završava Zvorničko ljeto 2017

Poslije višednevnih atraktivnih programa i ova manifestacija stigla je do kraja.

Oni koji su ove godine Zvornik posjetili, zasigurno će ponijeti lijepeuspomene i želju da se grad biser na Drini ponovo posjeti.

U nastavku nekoliko podataka o Anu Bekuti i njena biografija;

https://www.youtube.com/watch?v=iIMwbZnqYus
Ana Bekuta (rođena Nada Polić) je srpska pevačica narodne muzike. Rođena je 6. septembra 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja gde je završila gimnaziju.

Majka Milica, po zanimanju kuvarica, i otac Branko, zemljoradnik, trudili su se da ćerkama obezbede pristojne uslove za život uprkos oskudici sa kojom su se svakodnevno suočavali. Gordana-Nadežda je najstarije dete u porodici Polić i ima dve sestre Dobrilu i Milinu. Sa sedamnaest godina je zatrudnela nakon kratke veze sa čovekom čije ime ne želi da otkrije. Pošto su oboje bili mladi i nezreli, rastali su se i sva odgovornost je pala na maloletnu Gordanu-Nadeždu. Njeno odrastanje i tinejdžerski period obeležilo je menjanje pelena i brige zbog neizvesne budućnosti.

Zbog pritiska koji su roditelji na nju vršili i straha od komentara okoline, morala je da ostavi dete u dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici. Sin Igor je tamo ostao prvih osam i po meseci nakon čega ga je majčina porodica prihvatila. Njena prvobitna želja bila je da postane učiteljica što je naišlo na majčino odobravanje. Međutim, otac Branko koji je svirao frulu, podržao ju je u nameri da se bavi muzikom. 1974. godine zaradila je prvi honorar na takmičenju „Prvi glas Priboja“ na kome joj je pripala druga nagrada.

Koncert Ane Bekute završava Zvorničko ljeto 2017

Prvi angažman imala je sa dvadeset godina u hotelu Mileševa u Prijepolju. Na taj način upoznala je klavijaturistu Aleksandra Savića sa kojim je bila u braku deset meseci. Narednih pet godina je učila zanat pevajući po hotelima širom Jugoslavije.

https://www.youtube.com/watch?v=ShwIkATWc_c klikni

Najveći hitovi u karijeri su
Ja nisam rođena da živim sama, Ti mi trebaš, Rano moja, Stani, stani zoro, Bekrija, Veseljak, Ostavljena ja, Tugo moja crnooka, Imam jedan život, Pitaš kako živim, Ne žalim ja, Oluja, Kralj ponoći, Zlatiborske zore, Sve sam stekla sama, Zavoleh te, Uspomene, Ne živim sama, Crven konac, Brojanica, Treba vremena, Manite se ljudi, S tobom bar znam gde je dno, Dobro jutro lepi moj, Blago meni...

Pokušala je sina da odgovori od razvoda, ali nije uspela. Na estradi ima mnogo prijatelja, ali najbliskija je sa Mirom Škorić i Sonjom Mitrović Hani. Za razliku od mnogih kolega koji su karijeru gradili na skandalima, Ana Bekuta je odbija ponude da učestvuje u rijaliti šou programima i trudi se da publiku privuče svojim pesmama i vokalnim sposobnostima.

https://www.youtube.com/watch?v=uw2bUKnHPXE

Trenutno je u vezi sa bivšim srbijanskim ministrom Milutinom Mrkonjićem koji je i dalje u braku sa superašnjirugom Draganom. Najpopularnija pesma Sudeći po broju pregleda i slušanja na portalu YouTube, najpopularnija Anina pesma je „Zlatiborske zore“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *