Koncert Nikole Rokvića obilježit će četvrti dan manifestacije “Zvorničko ljeto 2017”. Na današnjem programu posjetioci mogu pogledati pozorišne predstave Lilika i Trnova Ružica koja će se igrati na otvorenom ispred Kasine. Ljubitelji šaha mogu posjetiti memorijalni turnir “Boro Vukajlović”.

nikola-rokvic1

Nikola Rokvić je srbijanski pevač. Rođen je 29. juna 1985. godine u Beogradu. Sin je poznatog folk pevača Marinka Rokvića. Njegov mlađi brat Marko se takođe bavi muzikom.

Koncert Nikole Rokvića četvrtog dana Zvorničkog ljeta

Po završetku gimnazije, upisao je smer za dizajn i snimanje zvuka na Univerzitetu Braća Karić. Diskografija Izdao je tri albuma. Prvi, Oprosti mojoj mladosti (2006), obeležilo je dosta hitova, poput S kim si me noćas varala,

https://www.youtube.com/watch?v=Pi3H8qT22GA
Oprosti mojoj mladosti, Ja sam tvoj i kad spavam sa njom. I drugi album, Prećuti me (2008) je publika dobro prihvatila i zavolela pesme Povredi me, Ja nisam taj, Dobar sam ti ja. Nastupao je na Grandovim festivalima (posebno se istakla pesma Med i slatko grožđe), kao i na festivalu i Vrnjačkoj Banji. Dok su prva dva albuma snimljena u folk duhu, u trećem se Nikola potpuno prebacuje u pop žanr. Devet pesama sa albuma Ovaj put (2015) prate ljubavnu priču jednog para, koja može biti bilo čija priča – od upoznavanja, preko patnje zbog rastanka, do pomirenja. Spotovi za pesme snimani su u Srbiji i SAD-u.

Lični život

Koncert Nikole Rokvića četvrtog dana Zvorničkog ljeta

Nikola ima za verenicu Bojanu Barović, poznatu manekenku. Upoznali su se u rijaliti programu Survivor 2010. godine na Filipinima i od tada su u vezi. Zaprosio ju je na novogodišnjem nastupu ispred Skupštine grada Beograda 2015. godine. Nikola i Bojana očekuju dete. U 2016. godini postaje deo još jednog rijaliti programa – Tvoje lice zvuči poznato. Dobio je najviše bodova u prvoj emisiji, imitirajući makedonsku pevačicu Kaliopi pesmom Rođeni. Redovan je davalac krvi. Najpopularnija pesma Sudeći prema broju slušanja na portalu YouTube, Nikolina najpopularnija pesma je „Moja curice“ sa 2 853 750 pregleda / slušanja na datum 22.03.2016. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *