Osnovna muzička škola Vojin Komadina ove sedmice, koncertima će proslaviti 60 godina postojanja i rada.

Koncerti povodom 60 godina rada osnovne muzičke škole u Zvorniku
Marketinška podrška gradske uprave, FOTO: Željko Smiljanić FB

Prema riječima direktora škole Ljubiše Popovića sve te godine škola je bila rasadnik muzičkih talenata i značajan faktor u razvoju kulture u Zvorniku. Popović je podsjetio da je Muzička škola osnovana školske 1956/57, kao područno odeljenje lozničke Muzičke škole, zbog čega će na prvom koncertu koji će biti održan 18 maja učestvovati predstavnici Muzičke škole iz Loznice zajedno sa učenicima zvorničke muzičke škole.
Na ovaj način simbolično ćemo predstaviti početak rada te 56/57“ ističe Popović . Drugog dana proslave jubileja , u petak 19 maja planiran je koncert pod nazivom „ Profesori – bivši učenici i prijatelji Muzičke škole“.

Koncerti povodom 60 godina rada osnovne muzičke škole u Zvorniku

Oba koncerta biće održana u holu Osnovne škole Sveti Sava sa početkom u 19 časova . Ljubitelji muzičke umjetnosti imaće prilike da nakon koncerta pogledaju i izložbu „ Muzička škola kroz vrijeme“ putem koje će se upoznati sa radom i razvojem Muzičke škole u Zvorniku.

Trećeg dana obilježavanja 60 godina rada i postojanja Muzičke škole, biće održan Peti festival gitare pod nazivom Zgitar .

Koncerti povodom 60 godina rada osnovne muzičke škole u Zvorniku
Upotpunuje pogled sa Drine prema gradu
Malo je poznato da škola u Zvorniku nosi ime po jednom od najvažnijih kompozitora BiH u drugoj polovini 20.stoljeća. Kolikoje to bio prost i jednostavn čovjek, a i umjetnik govori njegov intervju iz ratnih vremena za televiziju Crne Gore, a koji možete pogledat u nastavku.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *