Korona virusom inficirano 154 osobe na području Zvornika od početka pandemije, popunjen kapacitet COVID odjeljenja zvorničke bolnice

0
Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati. U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra. Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu. Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika. Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa virus korona utvrđen je kod još 12 lica.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba, a pozitivnih je bilo 154. Od ovog broja dva uzastopna negativna testa ima 71 lice i oni su u kućnoj izolaciji. Aktivna su 83 slučaja.

Za 12 lica rezultati se očekaju.

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena je za 448 lica.

U izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici smješteno je osam pacijenata od kojih je sedam iz Zvornika.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera. U zavisnosti od toga kakva bude epidemiološka situacija tokom vikenda, već u ponedeljak biće razmatrano uvođenje rigoroznijih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je  danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...