Košarkaši Drina-Principa oprostili se od Kup takmičenja, premijerligaš Leotar slavio u neizvijesnoj utakmici

U Zvorniku je večeras odigrano polufinale košarkaškog Kupa RS-a između domaćeg tima Drina-Princip i gostujućeg Leotara iz Trebinja. Dugogodišnji premijerligaš slavio je na kraju utakmice sa šest poena prednosti, a košarkaši domaće Drine pružili su veliki otpor premijerligašu i samo je iskustvo presudilo ovaj meč u korist gostiju.

Gosti su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu završili sa rezultatom 15:19 da bi se domaći košarkaši vratili u drugoj četvrtini i na poluvrijeme otišli samo sa poenom zaostatka uz rezultat 35:36 u korist ekipe “Leotar”. U drugom poluvremenu bolje se snalaze gosti i treću dionicu riješavaju u svoju korist pa se u zadnju četvrtinu ušlo rezultatom 52:58 u korist tima “Leotar”.

Košarkaši Drina-Principa oprostili se od Kup takmičenja, premijerligaš Leotar slavio u neizvijesnoj utakmici

U zadnjoj četvrtini domaći košarkaši su pokušali da se vrate, ali je prednost od šest poena zadržana i na kraju utakmice uz konačni rezultat 76:82 u korist premijerligaša iz Trebinja.

Najefikasniji igrač utakmice bio je domaći igrač Filip Cvijetinović koji je ubacio 21 poen dok je najviše skokova čak 9, upisao domaći košarkaš Lazar Egeljić.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Glogovac sa 16, Milanović sa 14 i Rikalo sa 12 poena. U domaćem timu su uz raspoloženog Cvijetinovića bio i Bojan Matić koji je ubacio 18 poena.

Zvornik grad odavno zaslužuje da ima premijerligaša u košarci, nadajmo se da će i stečaj u kompaniji AD “Birač” uskoro biti priveden kraju kako bi ovaj privredni gigant mogao podržati i sportske kolektive kako Zvornik i zaslužuje. Večerašnja igra mladih zvorničkih košarkaša publiku je dizala na noge u više navrata i mamilo aplauze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *