Košarkaši Drine upisali pobjedu nad Modričom
Sa današnjeg meča

Košarkaši Drine danas su na domaćem terenu u dvorani RSC-a upisali pobjedu nad ekipom Modriče rezultatom 83:66. Mladi igrači najstarijeg košarkaškog kolektiva danas su odigrali utakmicu punu atraktivnih poteza i bez većih problema savladali rivala iz Modirče. Rezultat na poluvremenu bio je 44:39 što je dodatno uozbiljilo igrače domaćeg kluba koji su izlaskom iz svlačionice suzbili redove, pojačali odbarnu i postigli željeni rezultat na kraju.

Trenutno Drina sa ovom pobjedom ulazi u mirnu završnicu prvenstva. Ekipa, koja je na početku ostala bez dvojice najboljih košarkaša koji su otišli u redove gradskog rivala “OKK Princip”, ostvarila je nekoliko važnih rezultata kojima je doprinijela da “Princip” ima lakši put ka ulasku u viši rang. Trenutno u Drini samo dvojica košarkaša su starija od 25 godina, a većina ostalih su golobradi mladići mlađi od 20 godina.

Najefikasniji igrač današnje utakmice u domaćoj ekipi bio je Riko Rikić koji je postigao 24 poena. Trener Predrag Tijanić je samo uputio čestitke svojim momcima na igri i zalaganju uz želju da nikog ne ističe posebno jer je košarka kolektivni sport i puno je važniji tim od pojedinca.

Košarkaši Drine upisali pobjedu nad Modričom

Zvornicki.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *