Proteklih dana, Kozlučani širom svijeta i u domovini, pokrenuli su jednu nesvakidašnju akciju pod nazivom: “Hedija za svaku osobu”, koja nema čisto humanitarni karakter, nego POKLONIMA izmamiti osmijeh kod starijih i iznemoglih osoba u Kozluku.

Kako se došlo na ovu ideju?

Odgovor na ovo pitanje dobili smo od jedne administratorke kozlučke grupe na facebook- u koja nosi naziv “Kozluk mi u srcu” , te ističe:

Svi ćemo mi,mladi, vrlo brzo postati starci. Starost neumitno, postojano bez zastoja kroči ka nama. Hoćemo li doživjeti duboku starost, istu sudbinu kao i naši roditelji, stariji rođaci ?

Hoćemo li biti zdravi, sretni, imati nečiju pažnju? Hoćeli li nas strah za nas i našu neizbježnu sutrašnjost natjerati da promjenimo naš odnos prema starim osoboma?

Sve su ovo pitanja koja bi trebali sami sebi često postavljati.

Ovakvo, nada sve ipravno , razmišljanje ponukalo je nekoliko naših kozlučki da pokrenu akciju “Hedija za svaku osobu” i na taj način posjete naše starije kozlučane u Kozluku te poklonom u visini od 20 € izmame osmijeh na licima naših majki, očeva, naših starijih sugrađana.

Administratorke fejsbuk grupe „Kozluk mi u srcu“ za vrlo kratko vrijeme uspjele su osmisliti i organizovati ovu akciju koja je ne samo u toku nego i ima prve rezultate. Učeščem građana Kozluka u dobrovoljnom prilogu ove naše kozlučke več su posjetile 15 starijih građana Kozluka i tom prilikom im uručili poklone HEDIJU .

Glavni pokretači ove lijepe akcije su dakle administratori kozlučke FB grupe: Hanifa Jatic Sinanovic, Fata -Pekmezović -Pargan, Fatima Hodić Ferhatbegović, Aldina Marhosević Ferhatbegovic, Indira Alić a one ujedno pozivaju i sve ostale koji imaju mogućnosti da se priključe ovoj akciji.

Detaljnije možete se informisati preko FB grupe “Kozluk mi u srcu” a akcija prikupljanja poklona i dalje traje.

U nastavku Vam donosimo i par fotografija koje smo dobili od administratora grupe:

kozluk 1 Kozluk 2


Kozluk 3 kozluk 4

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *