Kraj raspusta , đaci od ponedeljka ponovo u školskim klupama
Sretno u nastavku

Od ponedjeljka 23.januara počinje drugo polugodište školske 2016/2017.godine na području grada Zvornika. Portal Zvornicki.ba svim školarcima i prosvjetnim radnicima želi puno uspjeha i sreće u nastavku školske godine.

Zbog početka škole policijski službenici organizacionih jedinica na području Centra javne bezbjednosti Zvornik započeli su preventivne aktivnosti sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učenika. S početkom škole biće povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, zbog čega će policijski službenici preduzeti niz preventivnih aktivnosti sa ciljem podizanja svjesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju. Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Zvornik će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, sankcionisaće se nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, kao i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost učesnika u saobraćaju. Centar javne bezbjednosti Zvornik apeluje na vozače da voze krajnje oprezno, pogotovo u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

TŠC Karakaj kao primjer upravama svih škola po ulaganju i pronalaženju finansijskih sredstava za poboljšanje uslova za rad u školama.

Kraj raspusta , đaci od ponedeljka ponovo u školskim klupama
Primjer drugima

Podsjećamo, u rekonstrukciju i opremanje Tehničkog školskog centra u Karakaju, u posljednjih godinu i po dana uloženo je 450.000 KM. “Puno velikih projekata realizovano je u proteklih godinu dana, odnosno urađena je sanacija krova i fasada na zgradi sa fiskulturnom salom i radionicama i to je projekat vrijedan oko 250.000 KM koje je obezbjedila Evropska Unija, a realizator je bio UNDP kroz projekat oporavka od poplava, ” izjavio je direktor JU TŠC Zvornik Goran Grujić.

Pored toga, škola je prije početka ove školske godine dobila vrijednu donaciju od Kabineta Predsjednika RS u iznosu od 25.000 KM i tim sredstvima mi smo sanirali krov na školskoj zgradi, te potpuno rekonstruisali biblioteku i mokri čvor pored biblioteke, za šta je kupljen i nov namještaj, odnosno sanitarije, dodao je Grujić. Ova škola je od UNICEF-a dobila opremu vrijednu 140.000 KM kroz projekat Evropske Unije za oporavak od poplava. “Nakon isporuke klupa i stolica u prošloj školskoj godini dobili smo i kompletnu opremu za fiskulturnu salu: lopte, grede, ripstole, kozlić, odskočnu dasku, sto za stoni tenis i drugo, kao i opremu za izvođenje vježbi iz fizike i iz istog projekta još 10 tablet računara, laptop, projektor, platno i bežični ruter za kabinet informatike,” rekao je Grujić. Pored toga, iz sopstvenih sredstava nabavljeno je desetak računara za kabinet informatike, izvršeno krečenje prizemlja u glavnoj zgradi, svih učionica i hola škole, popločan plato ispred ulaza u školu. Sredstvima gradske uprave finansirano je asfaltiranje prilaznog puta do škole. Grujić je naglasio da je od kapitalnih investicija preostalo da se zamijeni vanjska i unutrašnja stolarija na školskoj zgradi. “Pokušaćemo da riješimo taj problem uz pomoć donatora, opštine Zvornik i iz sopstvenih sredstava u narednih godinu dana čime bi završili sve kapitalne invesicije i prostalo bi samo tekuće održavanje”, istakao je Grujić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *