Krivične prijave organizatorima i učesnicima protesta u Loznici organizovanih zbog protivljenja namjerama kompanije ''Rio Tinto''

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Loznici podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.K. (48) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvima i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i prekršajnu prijavu zbog prekršaja nepropisnog parkiranja i nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica i protiv N.P. (52) krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su u nedelju sa oko pedeset pristalica pokreta ‘’Ne damo Jadar’’ i jednim vozilom koje je u vlasništvu Z.K. blokirali prugu Loznica – Mali Zvornik. Na više upozorenja i naređenje policije da oslobode prugu i pomere vozilo, oni su se oglušili, nakon čega ih je policija potisnula sa pruge. Tom prilikom okupljeni su fizički nasrnuli na policijske službenike. Osam policijskih službenika zadobilo je povrede u vidu ogrebotina i krvnih podliva, stoji u saopštenju policije.

Takođe, protiv pet osoba će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Policija sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, saopštio je MUP.

Lozničke Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *