Krivične prijave zbog nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka iz vodotoka rijeke Drine

U okviru operativne akcije „Lager“ podnesen izvještaj protiv tri lica, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su postupajući po operativnoj akciji „Lager“ Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnijeli Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv lica H.J.M., B.M. i R.M., svi iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja“ i „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“.

Navedena lica se sumnjiče da su duži vremenski period protivno važećim propisima i bez dozvole nadležnih organa, organizovali i vršili eksploataciju pijeska i šljunka iz vodotoka rijeke Drine i priobalnog područja sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi.

Akcija kodnog naziva „Lager“ usmjerena je na sprečavanje, otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela protivpravne eksploatacije pijeska i šljunka na području PU Zvornik, saopšteno je jutros iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *