U bošnjačkoj mjesnoj zajednici Kučić Kula, nadomak Zvornika, mjesec maj protekao je u jednoj veoma humanoj akciji, o kojoj smo i ranije izvještavali. Naime, riječ je o rješavanju stambenog pitanja za oboljelog demobilisanog borca Mirsada Musića – Brke, koji je već 17 godina, odnosno od prvih dana povratka živio u bratovoj kući.

Mirsad Music 2

Akcija je pokrenuta putem društvenih mreža, a sastojala se u tome da dijaspora ovog mjesta obezbjedi finansijska sredstva, dok su sve neophodne ostale poslove obavljali trenutni žitelji ovog mjesta.

Koordinatori akcije između dijaspore i lokalnog stanovništva bili su prof. Elmedin Bošnjak i Sulejman Musić.

Zaista, dali smo sve od sebe, da u što kraćem roku, a krajnji datum nam je bio sutrašnji ramazanski bajram, uradimo sve ove poslove i uselimo našeg ahbaba Mirsada u njegovu kuću. Odziv je bio više i nego odličan, a za kratko vrijeme od samog pokretanja akcije, tačnije 21. aprila, već smo 27. počeli sa prvim radovima. Koristim priliku da se svima uz veliko poštovanje i respekt zahvalim što su se odazvali, što su bez ikakvih pitanja odmah mnogi uključili se, te kako finansijki tako i kroz izvođenje brojnih radova pomogli ovaj prelijepi projekat.
Pored ovoga, moram napomenuti da su Rodjeni, trenutno oni koji borave na privremenom radu u inostranstvu, proteklih dana posredstvom mene uručili niz hedija za nekoliko socijalno ugroženih porodica sa naših krajeva i time koliko toliko pomogli da prestojeći naš blagdan dočekaju u boljoj situaciji, nego inače što su. Hvala i portalu Zvornički.ba koji je pratio sve ove aktivnosti i koji prati sva dešavanja širom našeg Grada
– riječi su Elmedina Bošnjaka, profesora i odbornika u Skupštini grada Zvornik.

Mirsad Music 3

Danas, 24. juna 2017. godine, mi smo boravili na Kučić Kuli, i zabilježili smo nekoliko zaista predivnih fotografija, kao i snimak koji govori o onome što nam je g-din Bošnjak već rekao.

U nastavku pogledajte i video prilog, kao i nekoliko fotografija.


Mirsad Musić - useljenje 1


Mirsad Musić - useljenje 2

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *