U okviru obilježavanja Dana grada Zvornika, a u organizaciji Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta“ održano je prvo kviz takmičenje pod nazivom „Zvornik – moj grad“. Takmičenje je okupilo ekipe iz svih šest osnovnih škola, kao i iz obje srednje škole sa područja grada Zvornika.

Kviz "Zvornik - moj grad" ispunio očekivanja i postaje tradicionalni
Takmicari i organizatori
U kategoriji osnovnih škola pobijedila je ekipa škole „Sveti Sava“, drugo mjesto je osvojila ekipa „Desanke Maksimović“ iz Čelopeka i treće ekipa „Jovana Cvijića“ iz Drinjače. U kategoriji srednjih škola prvo mjesto zauzela je prva ekipa Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, drugo mjesto ekipa Tehničkog školskog centra i treće mjesto druga ekipa SŠC-a „Petar Kočić“.

Ističući da su učenici pokazali odlično znanje, predsjednik zvorničke „Prosvjete“ Radosav Perić rekao je da je cilj ovog takmičenja da učenici bolje upoznaju svoj grad, njegovu sadašnjost i prošlost.

Gradska uprava Zvornik nagradila je prvoplasirane ekipe sa po 200 KM, drugoplasirane sa po 150 i trećeplasirane sa po 100 KM. Svi učesnici su dobili i prigodne knjige.

Kviz "Zvornik - moj grad" ispunio očekivanja i postaje tradicionalni
Najbolj osnovci

Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornik Milan Cvijetinović je rekao:
Odlična organizacija, odličan kviz, pripremljeno je preko 250 pitanja za naše učenike, kada uzmete samo pitanja to je jedna dobra knjiga o našem gradu. Gradska uprava će se potruditi da ovo takmičenje bude tradicionalno i masovnije. U nastavku možete poslušati audio prilog o tome kako je Kviz tekao, koja su bila očekivanja učesnika prije početka takmičenja, kao i kakvi su planovi gradske urpave u budućnosti sa ovakvim vidom takmičenja i nadmetanja.

 

Zvornicki.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *