Još uvjek se na ulicama Zvornika mogu vidjeti tragovi nevremena, zbog čega su nanose blata čistili radnici oko prodajnih objekata, a komunalni radnici na ulicama i trotoarima.

Laboratorij Doma zdravlja ne radi do kraja sedmice

Najviše posljedica zbog obilnih kiša imao je Dom zdravlja gdje je u suterenskim prostorijama došlo do izlivanja. Prema riječima zamjenice direktora Bogdane Bodiroge , u suterenu ove zdrastvene ustanove došlo je do izlivanja fekalnih voda , zbog čega je bio ugrožen rad službi laboratorije i rendgen dijagnostike .
Osoblje je odmah intervenisalo, a pozvali smo i Profesionalnu vatrogasnu jedinicu koja nam je pomogla da ispumpamo vodu. Nakon čišćenja, deratizacije i dezinfekcije uspjeli smo da za rad osposobimo rendgen dijagnostike ističe Bodiroga, dok će rad laboratorije biti obustavljen do naredne sedmice.

Bodiroga ističe da se nakon čišćenja, procjenjuje nastala šteta na skupim aparatima potrebnih za analize krvi, nakon čega će ponovo biti izvršena još jedna deratizacije i dezinfekcije . Ona je istakla da se u narednom periodu mora riješiti suterenski prostor Doma zdravlja u kojem su smještene ove važne dijagnostičke službe.

On jeste namjenski građen u ovom dijelu zgrade, ali ima dosta nerješenih pitanja , pa je adaptacija ovog prostora neophodna, jer kod obilnijih padavina mi imamo potencijalni problem izlivanja vode i ugrožavanje rada skupih aparata, naglašava Bodiroga.

Laboratorij Doma zdravlja ne radi do kraja sedmice
Zbog navedenog ćemo se vjerovatno obratiti nadležnima za pomoć u adaptaciji kako bi se ovaj problem trajno riješio, ističe zamjenica direktora Doma zdravlja. Pacijenti kojima je neophodno da urade određene analize , u saradnji sa Opštom bolnicom će moći te analize obaviti u njihovoj laboratoriji rekla je Bodiroga.

(Osvit/Zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *