PRIČA ČETRNAESTA

Lepa Lana i žuljevi ZVORNIČKE PRIČE
Piše: Hasan Hadžić

Lepa Lana posjetila je Omladinsku radnu akciju „ Tuzla – Zvornik” i zadržala se u kraćoj radnoj, a naročito paradnoj posjeti. Inače, Lepa Lana je ona što je crkavala u želji da bude ljepša od Lepe Brene, ali joj se nije dalo. Na kraju, niti je ušila Brenu, niti je crkla, već se zadovoljila time da je postala zapažena veličina. Ima je, onako, svukuda.

Njeno najveće muzičko dostignuće je pjesma “Februarski rokenrol” u kojoj je na efektan, do sada neprevaziđen način opjevala seksualne igre mačaka. Reklo bi se da je temeljito proučila enciklopediju „Ljubavni život životinja”. Tom prilikom je treća „Lepa“, na našoj muzičkoj sceni, već vremešna Lepa Lukić dostojanstveno, mada sa dozom zavisti, izjavila: „Ako moram mijaukati da bih bila u toku, onda ne moram biti u toku”.




Niko u Zvorniku nije pao u nesvijest zbog dolaska Lepe Lane. Nismo mi baš svako. Svojevremeno smo, kad je to stvarno bio štos, čak dva, tri puta dovodili i Lepu Brenu. Zašto bi se onda palili na kojekakve plagijate i falsifikate tipa Lane.

Ali ne treba biti nepravedan. Posjeta Lepe Lane Omladinskom naselju u Karakaju imala je i neke zanimljive posljedice. Bila je, kako se to pametno kaže, konstruktivna. Lanin osobni seksi imidž pomogao je drogocjeno mladim akcijašima da održe radni zanos i uzbuđenje i u noćnim satima. A to i nije baš lako. Jeste da su to bile spontane, nenormirane aktivnosti, ali da je bilo žuljeva bilo ih je. Pa i tamo gdje su najmanje poželjni. Ako zbog svega toga kojim slučajem nije dobila udarničku značku, ja joj poklanjam preko radija jedno veliko HVALA.

Neki pričaju da je Lana za taj koncert u Karakaju dobila pedeset miliona. Čista provala ljudi sklonih senzacijama.
Ja u to iz prve ruke ne vjerujem. Pa zaboga i ona je neka omladinka. Pjevala je akcijašima – graditeljima Omladlnske pruge, nastavljačima najsvjet1ijih tradicija dobrovoljnog rada. Trebalo joj je biti čast što je pozvana da svojom “veličinom” uveliča situaciju.




Lepoj Lani pedeset miliona! Ko da u to povjeruje? Pa ja za tu sumu radim skoro pola godine. Napišem sabrana
djela kojekakvih tekstova. Pa i da su spiskovi za pijacu-pos’o je to. Ako ćemo pravo, bez ikakve hvale, i ime mi u prevodu sa arapskog znači Lijepi. Zbog umjetničkog dojma može i Lepi. I kako da onda vjerujem u tih pedeset miliona?

Samo, opet, danas pjesma i pjevanje caruju. Pa i seoski prangijaši dobiju na običnom vojničkom ispraćaju i po dvadeset miliona. A ORA je nešto što se ne može porediti sa ispraćajem. Uz to i Lepa Lana je, i kao ne baš uspjela kopija Brene, ipak neki nivo. Ali, ako je zaista od omladine uzela tih pedeset miliona, treba joj oduzeti značke. Ja za svaki slučaj tražim nazad ono HVALA.




Zvornički.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *