Lice iz Zvornika lišeno slobode zbog krivičnog djela „Izazivanje požara“ kod Grbavaca

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 17.04.2024. godine lišili slobode lice M.V. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da izvršilo krivično djelo „Izazivanje požara“.

Policijskoj stanici Zvornik je 31.03.2024. godine prijavljen požar u mjestu Gornji Grbavci, grad Zvornik, kojim je obuhvaćena šuma, te da postoji opasnost širenja istog na stambene objekte. Na lice mjesta su sa policijskim službenicima izašli pripadnici Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Zvornik koji su požar lokalizovali naredni dan kada je i izvršen uviđaj.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.
Policijska uprava Zvornik još jednom apeluje na sve građane da ne vrše spaljivanje ostataka korova, smeća i drugog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa, kao i da se ponašaju odgovorno prilikom gašenja cigareta i bacanja opušaka na i u blizini mjesta gdje zbog neopreznig i nesavjenog ponašanja pojedinca, može doći do nekontrolisanog širenja požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *