Lociran i uhapšen presuđeni pedofil Ivica Mišković

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je pobijegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je u Hrvatskoj, javlja RTRS. Ova informacija im je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje djevojčice, kako nezvanično saznaje RTRS, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra. Nakon saznanja RTRS, ova informacija je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Podsjećamo, nakon raspisivanja međunarodne potjernice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obavještenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj potjernici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *