Na osnovu Zakona o praznicima Republike Srpske neradni dani u maju mjesecu 2024. godine biće prvi, drugi, treći, peti, 06. i 09. maj. Prvi i 02. maj neradni su zbog proslavljanja Međunarodnog praznika rada, trećeg, 05. i 06. maja proslavlja se pravoslavni Vaskrs, dok se 09. maja slavi Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U skladu sa gradskom Odlukom o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica. U njima je obavezno organizovati rad i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

Gradskom Odlukom definisano je da u dane republičkih praznika, prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice za održavanje i popravku motornih vozila mogu da rade do 15:00 sati. Ugostiteljski objekti mogu da rade u radnom vremenu za redovne radne dane.

Majski neradni dani u Zvorniku

(Izvor: Grad Zvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *