Organizacija “ADRA” BiH sa sjedištem u Sarajevu, ovog vikenda obradovala je mališane zvorničkog naselja Divič prigodnim paketićima. Svi mladi iz mjesta Divič do 18 godina obradovani su odličnim paketima koje su pakovali njihovi vršnjaci iz Njemačke gdje organizacija “ADRA” ima svoje sjedište.

Mališani Diviča obradovani paketićima zahvaljujući organizaciji "ADRA" BiH (FOTO)

Volonteri “ADRE” dopremili su oko 150 paketića u Zvornik da bi ovog vikenda okupljenim madim iz DIviča bilo uručeno skoro 100 paketa, a preostalim paketima obradovat će se mališani Kula Grada. Indira Hadžiavdić iz Diviča dugogdišnji je saradnik organizacije “Adra”, Hadžiavdić je nakon podijele poklona mladima iz Diviča rekla:

“Ovo je tradicija koja traje više od tri godine, svake godine u ovo doba mladi Diviča do 18 godina obraduju se prigodnim poklonima koje za njih pripreme njihovi vršnjaci iz Njemačke koji su članovi organizacije ADRA u toj zemlji. Želim se zahvaliti našoj Mirsadi Kapidžić Elkaz koja se pobrinula da se djeca iz ovog mjesta ponovo obraduju i  prime izuzetno vrijedne poklone, kakve u današnjem vremenu nije jednostavno dobiti”.

Mališani Diviča obradovani paketićima zahvaljujući organizaciji "ADRA" BiH (FOTO)

Mnogo dječaka i djevojčica bilo je nestrpljivo pa su prije dolaska kući malo “zavirili” da vide šta su dobili ove godine. Svi su oduševljeni onim što su vidjeli, a kako su rekli kratko oduševljeni su svi oni koji su “zavirili” u unutrašnjost pripremljenog paketića.

Dževada Šrndić jedan je od roditelja koji su svoje dijete ove subote doveli u centar Divič gdje su primili vrijedne poklone. Dževada nam je o tradiciji uručenja poklona od organizacije “ADRA” rekla:

Mališani Diviča obradovani paketićima zahvaljujući organizaciji "ADRA" BiH (FOTO)

“Hvala dobrim ljudima što misle o nama. Ovo su zasigurno jedni od najbolje priprmeljenih “paketića” jer u sebi sadrže sve ono što djeca vole, ali i ono što djeca trebaju poput pribora za školu, ekstra odjeće i tome slično. Još jednom hvala organizaciji “ADRA” i nadam se da će nastaviti da posjećuju naše mjesto i donose radost”. Rekla je Šrndić.

Pored mališana Diviča, zahvaljujući organizaciji “Adra” obradovat će se mališani u mjestu Kula Grad u Zvorniku, ali i u drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba)