Sve je spremno za 11.kulturno-sportsku manifestaciju “Bajramski turnir u malom nogometu Zvornik 2017”, a koju organizuje gradsko društvo bošnjačke zajednice kulture Preporod Zvornik.

U toku su pripreme za 11. Bajramski turnir Zvornik 2017
Zvanicni plakat

Od 11 sati u ponedjeljak na Diviču biće upriličen početak ove manifestacije koji je obavezan za sve ekipe učesnice turnira. Prvog dana izvršit će se žrijebanje parova prvog kola turnira, ekipe koje se ne pojave na izvlačenju biće suspendovane iz daljeg takmičenja.
Po završetku izvlačenja parova prvog kola svi prisutni obići će mezarje-groblje nevino ubijenih Zvorničana pokopanih na Diviču. Ocekuje se ucesce oko 40 ekipa iz cijele regije.

U nastavku i prisitglo saopćenje iz BZK Preporodkoja ukazuje na obavljene pripreme za ovu manifestaciju.

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“gradsko  društvo Zvornik organizirai ove godine kulturno – sportsku manifestaciju 11. bajramski malonogometni turnir. Turnir će biti održan u Sportsko – rekreativnom centru u Zvorniku, drugog i trećeg dana Ramazanskog Bajrama, u ponedjeljak i utorak, 26. i 27. juna 2017. godine.

            Organizacioni odbor ove kulturno – sportske manifestacije utvrdio je plan aktivnosti,  raspored takmiččenja i druge neophodne detalje ove tradicionalne manifestacije. Amer Redžić, predsjednik Organizacionog odbora 11. bajramskog malonogometnog turnira Zvornik 2017 upoznao je na drugom sastanku članove organizatora kako je planirano da učešće uzmu 32 ekipe iz svih opština i gradova Podrinja, ali i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Istakao je kako je interes za učešće na ovom turniru veliko, pa se ukazuje potreba za većim brojem ekipa učesnica.

            Planiranim sadržajima je predviđeno da se izvlačenje parova takmičarskog programa obavi na Diviču, 26. juna, uz prisustvo predstavnika svih ekipa, koji će odati počast žrtvama Zvornika u proteklom ratu posjetom šehidskog mezarja u Diviču.

            Planirani su bogati kulturni sadržaji na svečanosti otvaranja turnira, uz zabavni program i revijanlu utakmicu mladih fudbalera. Očekuje se prisustvo predstavnika institucija i organizacija iz Podrinja i drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

turnir
            Ovu tradicionalnu sportsko-kulturnu manifestaciju BZK „Preporod“ Zvornik organizira  uz materijalnu pomoć i razumijevanje institucija, organizacija i pojedinaca kojima je važno da se na Drini, u Zvorniku Bajram slavi i sportskim fer i korektnim nadmetanjem. Organizacioni odbor je uputio poziv svim organizacijama i pojedincima koji mogu i žele podržati ovu manifestaciju da to učine u narednim danima.

            Za pobjednike turnira su obezjeđene vrijedne nagrade, a za sve koji dođu s namjerom da prisustvuju ovom događaju, predviđen je bogat i sadržajan ugođaj.

                                                                                                    ORGANIZACIONI ODBOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *