Maturantski defile ukrasio glavnu gradsku ulicu u Zvorniku, šetnja koja se cijeli život pamti (FOTO)

Jedna od najljepših zvorničkih tradicija, defile maturanata srednjih škola glavnom gradskom ulicom ni ove godine nije izostala. U ovogodišnjem defileu od zgrade Gradske uprave do Kasine učestvovala su 402 maturanta iz Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra, koji su obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Učenicima generacije i “vukovcima” uručene su diplome i prigodne nagrade.

Brojni građani, roditelji i rodbina okupili su se kako bi im pružili podršku i poželjeli uspjeh u daljem životu. Sreću, zdravlje, uspjeh i da ostvare svoje snove poželio im je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Maturantima čestitam završetak srednjoškolskog obrazovanja. Čestitam i njihovim profesorima i roditeljima koji su im bili najveći oslonac. Ostvarili su zapažene rezultate na koje trebaju biti ponosni. Matura je čin kada prave iskorak i ulaze u svijet odraslih i odgovornih ljudi. Želim im da budu hrabri i uporni i da nikada ne odustaju. Nadam se da će svojim radom i trudom doprinijeti da naš grad bude bolje mjesto nego što je danas. Gradska upravo je simboličnim znakom pažnje ove godine svim maturantima omogućila besplatnu matursku proslavu“ – poručio je Ivanović.

Pred zvorničkim maturantima su novi izazovi, nova životna razdoblja. Stečeno znanje im je ,kažu, dobra osnova da upišu željeni fakultet. Druženja, prijateljstva, suze i smijeh, ali i nezaboravne uspomene tokom školovanja ostaće u srcima zauvijek. Potvrđuje to i učenik generacije Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Njegoš Vidović.

„Danas okončavamo dio života koji svi pamte, doba iskrenog druženja, doba bezbrižnosti, ostaju uspomene koje ćemo pamtiti. Hvala profesorima što su nesebično dijelili svoje znanje, što su uvijek bili spremni da pomognu“ – istakao je Vidović.

Ispraćajući još jednu generaciju učenika, direktori dvije zvorničke srednje škole ističu da se radi o generacijama koje su svojim radom i znanjem na brojnim takmičenjima na najljepši način predstavljale Zvornik.

„Ovo je najsvečaniji dan. Mislim da je ovo jedna sjajna generacija, da su pokazali dosta znanja i vještina u svom školovanju i siguran sam da od njih možemo očekivati mnogo u budućnosti“ – poručio je direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić.

„Kroz srednje obrazovanje postali su zreliji, oplemenili su svoj um i proširili vidike. Profesori su na najbolji način organizovali njihovo vrijeme i trudili se da im pruže kvalitetno znanje, ali i da u njima probude humanost, empatiju i ljubav uopšte“ – poručila je Biljana Pisić direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“.

Zvornik je ispratio još jednu generaciju maturanata sa željom da im se ostvare životni ciljevi, da svojim radom, znanjem i upornošću prevaziđu životne izazove i na najbolji način iskoriste stečeno znanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *