Mekteb u Tahićima zasijao u hladnim danima
Trenutk privođenja radova kraju

Stanovištvo mjesta Tahići koje se nalazi u takozvonoj sapanjskoj dolini ovi dana dobilo je mekteb koji će im biti na raspolaganju u narednom periodu. Mještani su od vlastitih sredstava izgradili jedan dio mekteba, ali nisu imali dovoljno sredstava da završe cijeli pa je objektu nedostajala fasada i abdesthana. Prilikom nedavne posjete ministra za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH dr. Edina Ramića, isti je odmah obećao pomoći, kako bi se ti radovi završili u što kraćem roku. Zahvaljujući tome žitelji Tahića danas imaju mjesto gdje džematile moglu obavljati molitve i druge vjerske manifestacije .
Obećanje je ispunjeno prethodne sedmice i mještani su dobili potrebni materijal, a zbog veoma povoljnih vremenskih uslova odmah se pristupilo ugradnji doniranog materijala.
Radove su izveli dobrovoljci sa Kučić Kule, tačnije neformalna grzpa Rođeni Kučić Kula, a ko su oni i kako su zadnja dva dana protekli radovi, možete pogledati kroz našu foto galeriju.
Prilikom posjete portala zvornicki.ba mještani Tahića su od srca se zahvalili ministru dr. Edin Ramiću, ali i svima koji su na bilo koji način pomogli da i ovaj lijepi objekat zasija u svom predivnom izdanju.
tahici2 tahici3 tahici4

Mekteb u Tahićima zasijao u hladnim danima
Vrijedne ruke mještana

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *