Dana 28. decembra, nakon unutarstranačkih opštinskih/gradskih izbora, zasjedala je Skupština Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.Na istoj, nakon nešto više od 12. godina sa funkcije predsjednika povukao se Dževad Mahmutović, a za novog predsjednika jednoglasno je izabran Mersad Mehmedović iz Kamenice kod Zvornika. Ovo je na čelu regionalne SDA neko iz Zvornika nakon više od 13 godina, kada je sa iste odstupio dr.Elmir Jahić.

Mersad Mehmedović izabran za predsjednika SDA regije Srednje Podrinje Zvornik
G-din Mehmedović je aktuelni predsjednik Skupštine grada Zvornika, a ujedno više od 11. godina je obavljao funkciju sekretara Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Mersad Mehmedović, rodom iz Kamenice,  završio je fakultet kriminalističih nauka u Sarajevu, oženjen i otac dvoje djece.

–Do sada je moj prethodnik mnogo uradio, a mi moramo nastaviti tim intezitetom. Jedinstveno i složno graditi bolju sredinu za naše ljude, našu djecu i stvarati što kvalitetnije uslove za bolju budućnost. Kao i uvijek do sada, a mnogi to mogu potvrditi, otvoren sam za svaku vrstu razgovora, komunikacije, dogovora i zajedničkih akcija u interesu našeg naroda. Hvala svima na ovom jednoglasnom povjerenju, a posebno ima još veći značaj kad znamo da je u pitanju Regionalni odbor, od Vlasenice do Ugljevika – u kraćoj izjavi za portal Podrinjemedia rekao je g-din Mehmedović.

Pored biranja predsjednika, današnja Skupština izabrala je, od tri kandidata, dva potpredsjednika a to su: Samir Baćevac iz Janje i Nermin Alivuković iz Srebrenice. Izabrani su i članovi Izvršnog odbora od ukupno 15 članova.

(Zvornicki.ba/Podrinjemedia)