Strani državljanin još uvijek nepoznatog identiteta danas je smrtno stradao prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK)

– Mještanin Kulen Vakufa jutros je obavijestio policiju kako grupa ilegalnih migranata nosi povrijeđenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatovali da je muškarac nažalost podlegao povredama, koje su nanesene vatrenim oružjem. Prvim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da je fatalna rana nanesena u predjelu leđa, najvjerovatnije puškom – sačmom. U Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK, kao i Sektora kriminilastičke policije, koji su organizirali opširnu istragu – izjavio je glasnogovornik policije USK Ale Šiljdedić.

Identitet stradale osobe, ali i osobe koje su donijele tijelo još uvijek nije poznat. Prvi podaci s terena govore kako je riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali preći granicu s Republikom Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

– Za sada nemamo apsolutno nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim osobama. U toku su istražne radnje na mjestu pronalaska beživotnog tijela, odnosno pokušat će se prvo utvrditi tačna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske stanice u Bihaću, kako bi se nastavili istražni razgovori. Još uvijek ne možemo govoriti o konkretnim zaključcima, kao ni o tome da li se ubistvo dogodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine ili Republike Hrvatske – dodao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Tužilaštvo USK, dok se prve konkretne informacije mogu očekivati sutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *