Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je zajedno sa svojim saradnicima, u okviru obilježavanja Dječije nedelje, primio mališane Dječijeg vrtića „Naša radost“ kojima je simbolično predao ključ grada na sedam dana, a podijeljene su im i gradske funkcije. Kako je izgledala današnja primopredaja vlasti u Zvorniku pogledajte u videozapisu koji je nastao danas.

„Jedna sjajna nedelja je pred nama, ovo je prilika da čujemo naše najmlađe čiji glas treba slušati, jer oni vrlo često trezvenije i bolje razmišljaju od nas starijih. Treba uvažavati njihove potrebe i Grad Zvornik i kompletno društvo treba da ulažu u stvaranje uslova kako bi njihov život kroz cijelo odrastanje i školovanje bio što bezbrižniji i udobniji, a oni mogli da upijaju sva znanja i da jednog dana preuzmu odgovornost vođenja i ovog grada i stvaranja dohotka i na kraju krajeva vođenja države – poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je podsjetio da je prethodnih godina obezbjeđeno novih 150 mjesta u vrtiću, da se ulaže u popravljanje uslova u postojećim objektima, te dodao da očekuje da će početkom sljedeće godine biti obezbjeđeno još prostora kako ne bi bilo djece na listi čekanja.

„Mi smo prije tri godine, nakon što smo uselili vrtić u B-blokovima, bili bez liste čekanja, a sada nam opet nedostaje mesta, jer imamo preko 80 malih sugrađana koji čekaju svoje mjesto u vrtiću.Očekujemo da ćemo svima udovoljiti neposredno posle Nove godine. Obaveza nam je da ulažemo i u predškolsko i u školsko obrazovanje kako bi naši najmlađi sugrađani rasli zdravo i od njih jednog dana postali dobri ljudi, bolji nego što smo mi danas.“

Djevojčica Milica Petrović je primila ključ grada od gradonačelnika i ona će tokom Dječije nedelje bili gradonačelnica. Ona je „poručila“ da će se truditi da djeca dobiju još jedan vrtić, da mališani iz drugog objekta „Naše radosti“ dobiju kutak napolju, kao i da će kupiti mnoštvo igračaka.

Direktor vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković izrazio je zadovoljstvo onim što Gradska uprava čini za ovu ustanovu i djecu.

„Naravno, nikada nije dovoljno kada su djeca u pitanju, uvijek treba tražiti mogućnost više da bi uslovi bili još bolji i u ovom momentu prioritet nam je dječije igralište za objekat u B-blokovima. Želim se zahvaliti Gradskoj upravi na svemu što su uradili za ovu djecu, a mališani da urade još više za ovih sedam dana. Želim da im svaka nedelja bude dječija, da uvek budu sretni i zadovoljni, da ih mazimo i pazimo i da im život svima bude bezbrižan.“

Mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ gradonačelniku su predali poklon koji su izradili sa svojim vaspitačima, a i oni su od svojih domaćina dobili slatkiše i balone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *