Dom zdavlja Sveti Nikola u Milićima dobio je tunel za dezinfekciju, donacija Društva Crvenog krsta/križa u BiH i Crvenog krsta Republike Srpske. Direktorica milićkog Doma zdravlja Tanja Sušić kaže da je tunel postavljen na ulazu u ovu zdravstvenu ustanovu te da će im olakšati posao u narednom periodu.

– Samim tim uveliko će se smanjiti širenje infekcije jer će svi pacijenti prije ulaska u dom zdravlja proći kroz tunel za dezinfekciju a mi ćemo im i dalje mjeriti tjelesnu temperaturu – kaže Sušićeva.

Kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, dr Sušić ističe da širenje infekcije stagnira, što pokazuje i podatak da se sve manje ljudi javlja u kovid ambulantu.

– Ponovo apelujem na građane da se prijave za vakcinaciju. Mi trenutno raspolažemo određenim količinama vakcine Astra Zeneka, za koju građani nisu zainteresovani, imamo tek dvije osobe koje žele da prime ovu vakcinu, a svi ostali su tražili rusku ili kinesku vakcinu – kaže dr Sušić.

– Dezinfekcioni tunel raspolaže sa punjenjem oko 60 litara, što je dovoljno za 1.500 prolaznika, a radi na bazi senzora – koristeći sredstva za dezinfekciju – kaže sekretar OO Crvenog krsta Milići Savo Đukanović i dodaje da je ovo jedna u nizu pomoći koju je opštinski Crveni krst uručio u proteklom periodu.

– Ranije smo donirali stalak sa velikom količinom dezinfekcionih sredstava osnovnoj školi i ostalim ustanvoama, sve u cilju borbe protiv kovida 19 – kaže Đukanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *