Miloš Filipović najavljuje povratak u golgetersku formu (VIDEO)

Nekadašnja udarna igla FK Drina Zvornik, Miloš Filipović imao je najbolji sezonu u karijeri prethodne godine. Postigao je 16 golova i okitio se laskavom titulom najboljeg strijelca Premijer lige BiH. Na početku priprema prvaka BiH, Miloš Filipović je za portal Zvornicki.ba najavio povratak u golgetersku formu.

Bivši fudbaler FK Drina Miloš FIlipović ponio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH
Popularni “Fića” protivnicke golmane savladao 16 puta u 2017/18 sezoni PL BiH

Podsjećamo da  je sezonu ranije (2016/17) za najboljeg igrača Premijer lige proglašen Zvorničanin Miroslav Stevanović.

Početak ove sezone bio je dobar za Filipovića, ali su onda povrede učinile da nekadašnjeg napadača Drine ne gledamo u najboljem izdanju. Filipović je u ovoj sezoni postigao 3 gola od toga jedan u evropskim takmičenjima.

O postignutim golovima u prošloj sezoni Filipović kaže:

Najdraži gol mi je bio u pobedi nad Širokim kada smo pobedili 3-1, tada smo osigurali titulu. Nadam se da ću u nastavku prvenstva ponovo biti u prilici dati doprinos u odbrani titule kao i prethodnih sezona. Prošla mi je zasigurno najbolja u životu, a najbolje je od svega što sam član trostrukog šampiona jedne države.

Zrinjski je veliki Klub, odnosi su više nego zdravi i ovakvaUprava je najbolja moguća za svakog fudbalera. Nadam se da ću ponoviti sezonu i da ćemo titulu odbraniti i ove godine.

Filipović je u dresu Drine mrežu protivnika tresao devet puta, a o vremenu u dresu tadašnjeg premijerligaša iz Zvornika kaže:

Zvornik smatram mojom kućom i često sam u Zvorniku. Imam tu puno prijatelja koje sam stekao za cijeli život. Mnogo sam se obradovao kada mi se Rustemović pridružio u Zrinjskom. Rekao je Filipović.

Uživajte u majstorijama velikog majstora fudbala Miloša Filipovića koji je svojim igrama doprinijeo da Drina jednu sezonu ne ispadne iz Premijer lige BiH.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...