Zvornik je grad otvoren za nove projekte i saradnju sa Savjetom ministara BiH, a Savjet je spreman da pomogne privredu i turizam u gradu Zvorniku, rečeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Ministar BiH Staša Košarac posjetio Grad Zvornik i  zvorničku "Aluminu" (FOTO)
Kabinet gradonačelnika Zvprnika ugostio državnog ministra

„Ministar Košarac je prvi od ministara iz Savjeta ministara BiH da je u poslednjih 13 godina posjetio Zvornik. Razgovarali smo o temama koje planiramo da kandidujemo prema Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. Zahvalni smo ovom Ministarstvu jer pomaže fabrici Alumina, koja ima veliku spoljno-trgovinsku razmjenu i bez podrške na državnom nivou bi mnogo teže poslovala. Između ostalog, razgovarali smo i o našoj inicijativi da granični prelaz na mostu kralja Aleksandra postane integrisani prelaz. To znači da obje granične policije budu smještene sa srbijanske strane mosta. Tu inicijativu smo pokrenuli još prošle godine kada je započeta rekonstrukcija mosta“, istakao je gradonačelnik Zoran Stevanović.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH ima veliku ulogu i pruža podršku svim izvoznicima i privrednicima kako u Zvorniku tako i širom BiH.

Prema riječima ministra Košarca Zvornik je prepoznatljiva lokalna sredina u Republici Srpskoj. „Izvršićemo prije svega analizu stanja i da u narednom periodu otvorimo priču o stvaranju slobodne zone na području Zvornika. To znači da bi privrednici mogli imati olakšan spoljno-trgovinski promet, a time bi se omogućilo otvaranje značajnih radnih mjesta u gradu“, izjavio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Ministar BiH Staša Košarac posjetio Grad Zvornik i  zvorničku "Aluminu" (FOTO)

Zaključeno je da uspješna saradnja i realizacija različitih inicijativa zahtijeva stabilnu vladu na svim nivoima, a taj preduslov je ispunjen kako na nivou grada Zvornika, Republike Srpske tako i u Savjetu ministara BiH.

Nakon posjete Gradskoj upravi Zvornika, ministar Košarac posjetio je zvorničku “Aluminu” koja je među vodećim izvoznicima Bosne i Hercegovine, pa je samim tim kompanija od strateškog značaja za državno ministarstvo koje predvodi Staša Košarac.

Ministar BiH Staša Košarac posjetio Grad Zvornik i  zvorničku "Aluminu" (FOTO)
Prezentacija rada za ministra Košarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *