Ministar Ramić ispred Doma kulture

U okviru Dana nezavisnosti BiH-e, danas je ministar za raseljene osobe i izbjeglice dr. Edin Ramić, posjetio više bošnjačkih naselja na području Podrinja.

Redakcija Zvornički.ba zatekla je u danas u MZ Đulići. Zbog veoma okupiranog rasporeda, ministar Ramić na kratko posjetio je ovu bošnjačku mjesnu  zajednicu, gdje je upoznati sa trenutnim problema u ovom kraju, te obećao da će u što kraćem roku, u saradnji sa Gradom Zvornik, pomoći da se realizuje nekoliko projekata, koji bi poboljšali život Bošnjaka na ovim krajevima.

Prioritet je saniranje klizišta na putu od Đulića prema Durakovićima, jer ono nakon teške zime i obilnih padavina uveliko ugrožava ovu putnu komunikaciju, i čak prijeti da nekih 30-tak domaćinstava budu odsjećeni od ostatka mjesne zajednice.

Ministar Ramić u Domu kulture

Pored toga, ministar će, u kratkom roku pomoći i omladini u saniranju njihovog Doma kulture, koji je prije 3 godine usljed zastarjele instalacije pretrpio velike štete u požaru.

Domaćin se zahvalio ministru na posjeti i izdvojenom vremenu, i istakao da je rijedak primjer da uopšte, a posebno danas na Dan nezavisnosti neko ih posjeti i sasluša njihove probleme.

Ramic

U okviru Dana nezavisnosti, ministar Ramić, večeras će prisustovati i svečanoj akademiji posvećeno ovom danu u Janji.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *