Ministar Ramić je ovaj vikend iskoristio da boravi i posjeti Bošnjake u mjestima Križevići i Divič na teritoriju grada Zvornik.

Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič
Ministar Ramić obišao novouređeno korito oko škole u Križevićima

U sklopu posjete zvorničkim mjestima Križevići i Divič, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica se sastao sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica u ovim naseljima. Ministar je i obišao radove kod OŠ “Desanka Maksimović” u Križevićima, gdje je u toku sanacija riječnog korita, a koju u potpunosti finansira ministarstvo koje predvodi Ramić.Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič

U Križevićima je ministar zadovoljan tokom radova na riječnom koritu. U kratkom obraćanju prisutnima Ramić je rekao:

Roditelji ove djece u Križevićima izborili su se da ograde školsko dvorište vlastitim angažmanom, poslije toga   ministarstvo je sa zadovoljstvom podržalo projekt uređenja riječnog korita.

Mnogi su prije obećavali izgradnju fiskulturne sale za ovu školu, polagali se i kameni temeljci, ali fikulturne sale još uvijek nema.

Sretan sam što mogu reći da neće biti polaganja kamena temeljca, mašine vrlo brzo ulaze u ovaj prostor i startaju sa izgradnjom prve faze fiskulturne sale. Djeca Križevića i njihovi roditelji samo će vidjeti kada mašine krenu sa prvom fazom izgradnje.

Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič
Nova rasvjeta u mjestu Divič

Poslije Križevića, ministar Ramić je u društvu Ramiza Salkića potpredsjednika RSa posjetio i Divič.
Na Diviču je upriličeno svečano puštanje rasvjete, čiju izgradnju je finansiralo Fedealno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kojim rukovodi Ramić.

Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič
Uređeno korito iz drugog ugla

Mještani Diviča su sa oduševljenjem dočekali Ramića, Salkića i novu uličnu rasvjetu u ovom naselju.Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič
Prisutni Križevljani prilikom posjete Ramića i Salkića

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *