U nastavku prenosimo vijest koju je objavio Blic.rs o dešavanjima na relaciji  Ministarstvo zdravlja RS JU Bolnica Zvornik.

Ministar zdravlja Bogdanić nije smjenio v.d. direktora zvorničke bolnice dr. Okuku
Ministar Bogdanić

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, izjaio je da novoimenovani vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik, Jovan Okuka, ima zadatak da stabilizuje stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koju je napustio određeni broj lekara, a ukoliko to ne uspe u određenom periodu, biće traženo novo rešenje.
– U slučaju neuspeha tražićemo novo rešenje vođeni time da su zdravstveni radnici i osiguranici najbitniji, a da je svaki pojedinac promenjiv – rekao je Bogdanić novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da je na nedavnom sastanku lekara Opšte bolnice Zvornik i predsednika Srpske, Milorada Dodika, dogovoreno da ta zdravstvena ustanova mora da funkcioniše i da svi obavljaju svoje radne zadatke, a da će kadrovsku politiku voditi Vlada Republike Srpske.

On kaže da nije sproveden konkurs za izbor direktora Opšte bolnice Zvornik, već da je na tu funkciju imenovan vršilac dužnosti.

– Ako ste mislili da ćemo ga danas smeniti, to se neće desiti, nije takav bio dogovor…U narednom periodu ćemo proceniti šta je najbolje za zdravstvene radnike i za osiguranike, odnosno stanovnike regije Zvornik – rekao je Bogdanić.

Govoreći o Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, koja bi u novembru trebalo da se preseli na novu lokaciju na Paprikovcu, Bogdanić navodi da ne zna datum preseljenja jer to zavisi od procedure izdavanja privremene upotrebne dozvole.

Ministar zdravlja Bogdanić nije smjenio v.d. direktora zvorničke bolnice dr. Okuku

Ukoliko se to ne desi do kraja novembra, kaže Bogdanić, onda će to biti prva ili druga sedmica decembra.

Kako će zvornčki ljekari  reagovati na ove izjave, istupe i najave ministra Bogdanića, saznat ćemo ubrzo.

(Blic.rs/Zvornicki.ba)