Miroslav Stevanović nije na spisku novog fudbalskog selektora BiH, iskreno poručio šta misli o nepravdi koja mu je učinjena

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez na press konferenciji za medije objavio svoj prvi spisak, a odnosi se na junske prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije. A među pozvanim je ovog puta ”samo” jedan Zvorničanin, ovaj put Ermin Bičakčić  poslije dugo vremena. Miralem Pjanić se ranije oprostio, a selektor Barbarez se posebno osvrnuo na Miroslava Stevanovića koji je reagovao kao što bi i većina Zvorničana i Podrinjaca nakon doživljene nepravde zbog nelogičnog  nepozivanja za utakmice baraža protiv Ukrajine.

Nakon neuspješnih kvalifikacija za Euro, došlo je do promjene u stručnom štabu, pa je Sergej Barbarez dobio povjerenje rukovodioca bh. fudbala, a naslijedio je Savu Miloševića.

S obzirom da su se neki oprostili (Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić), te da postoji dosta igrača koji su otpali zbog povreda, Barbarez je bio prisiljen uputiti neke nove pozive, pa postoji nekoliko igrača koji imaju priliku da debituju.

“Imamo novih imena, većinu smo izvukli ih tih reprezentacija gdje su odrastali. Radili smo na papirologiji i svi su dobili potrebnu dokumentaciju i imaju pravo nastupa”, rekao je direktor bh. reprezentacije Emir Spahić.

Armin Gigović je jedno od novih lica, tu su još Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Dženis Burnić, a novajlija i jedini predstavnik iz Premijer lige BiH je mladi krilni napadač Borca David Vuković.

Nakon što je Barbarez objavio spisak i obrazložio zbog čega je ko pozvan, novinari su dobili priliku da postavljaju pitanja, a jedno do pitanja odnosilo se i na Milana Đurića, iskusnog napadača koji igra u Monzi u Seriji A.

“Milan je neko ko je nas zadužio s tim odnosom prema bh. dresu. No, rekao je da nema više snage da igra na dva fronta i tu je sva priča završena”, odgovorio je Spahić.

Potom se u “raspravu” uključio i sam Barbarez, koji je rekao da nije sve crno na bijelo i da jednostavno postoje oni na koje nisu mogli računati, pa je spomenuo jednog od bivših reprezenativca kojeg trenutno nema u reprezentaciji.

“Imali smo ideju da zovemo Stevanovića, ali dobili smo kratak i jasan odgovor da je vrlo frustriran i ljut zbog svega što se desilo. Svakog sam momka sam zovnuo i svako je znao prvo od mene da će biti pozvan”, rekao je Barbarez.

Stevanović je upisao 33 nastupa i postigao je tri gola, a posljednje minute upisao je protiv Luksemburga u prošlim kvalifikacijama. Nije igrao u polufinalu baraža protiv Ukrajine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *